Laatste nieuws

Jongen hebben er zin in

  • 5-8-2015

We zijn al weer over de helft van de week heen. Nog een dikke dag en er mag al weer ingekorfd worden! De jonge duiven lijken er goed op te staan.

Ze hebben er schik in, ze trainen netjes, de mest is goed, de eetlust is prima kortom eigenlijk geen klagen over de afgelopen dagen.

Van afgelopen zaterdag zijn er nog steeds vier achterwege, totaal zijn er dus 100 stuks weer teruggekomen. Vier van de honderd en vier nog onderweg, wat ons betreft is dat niet verontrustend. We hopen dat de weersvooruitzichten blijven zoals ze nu zijn voor de zaterdag. Er wordt zonnig en droog weer verwacht met een matige wind uit noord tot noord west.

Gisteren hoorde ik nog over de vele verliezen van afgelopen zaterdag, op sommige plekken althans. Dat is toch wel jammer allemaal en had eigenlijk ook niet gemoeten. Blijft blijkbaar een probleem om het aantal verliezen te beperken. Als je dan aantallen hoort dat er slechts 3 van de 25 terug zijn of...........0 van de 30 dan word ik daar toch wel een beetje stil van. Gedachten zijn dan ook altijd direct van hier klopt iets niet. Maar als ik dan ook nog weer eens hoor welke liefhebbers dit overkomt dan denk ik die weten om de donder wel of duiven ziek zijn of gezond zijn. Zeg het maar, erg vreemd maar bovenal doodzonde.

Op de foto ziet u een deel van de jonge duivenkoppel aan de voerbak staan te bunkeren. Ik mag het graag zien!

Terug