Laatste nieuws

Oude duiven gekoppeld voor de natour

  • 3-8-2015

Zoals gisteren al gemeld in het logboek hebben we gisteravond de oude vliegduiven gekoppeld voor de natour. Helaas hebben we dit jaar slechts drie echte natourvluchten waarop voor onze club de punten te verdienen zijn.

Neemt niet weg dat we er graag goed op willen presteren, het zijn vaak niet de vervelendste vluchten namelijk.

Geprobeerd wordt om ze op nest te brengen zodat ze bij verschillende standen hun kunnen laten zien.

Enkele jongen zullen nog geringd worden voor weggeschonken bonnen en enkele jongen zullen mogelijk nog te koop komen.

Zo hebben we dit jaar het NPO koppel (1e en 2e NPO Menen/Moeskroen jong 2014) op elkaar staan. De foto bij dit stukje tekst laat het koppel zien. Zeer waarschijnlijk zullen eventuele jongen, als ze geboren worden, uit dit koppel te koop aangeboden worden. Aan de prestaties en de afstamming van deze beide duiven ligt het in ieder geval niet. Bekijkt u hier de stamboom van het koppel. Overigens de schimmel duivin van dit paar werd dit jaar 1e asduif dagfond in de vereniging. In de stamboom van dit koppel treft u maar liefst vier NPO winnaars aan, twee Olympiade duiven en nog enkele top tien NPO TT noteringen! Goed bloed verloochend zich nooit! En de goeie komen toch heel vaak uit de goeie!

Het koppelen in de augustus maand loopt natuurlijk altijd van een leien dakje. Ook enkele omgekoppelde duiven weten binnen een halve dag hun nieuwe partner te waarderen en kennen dan ook gelijk hun nieuwe woonbak. Wonderlijk eigenlijk wat het klimaat, jaargetijde en ook de temperatuur allemaal wel niet doet in de natuur.

De jonge duiven hebben er vanmorgen, eigenlijk voor het eerst, goed aan getrokken. We mogen dat graag zien ook al weten we inmiddels dat het allemaal niet zo gek veel zegt als het om de resultaten gaat. Maar goed de soigneurs willen ook wel eens genieten van een mooie training zullen we maar zeggen.

Op naar Duffel!

Terug