Laatste nieuws

Een dwaas weekend met prima resultaten

  • 2-8-2015

De kop bij dit artikeltje zegt het kort en bondig. Het was eigenlijk een dwaas duiven weekend voor ons. Drie vluchten, drie maal een eerste en ook nog eens met de nodige overtuiging.

En was het verwacht dan? Voor de jonge duiven gold dat we wel de nodige verwachtingen hadden maar dat het zo extreem hard zou gaan hadden we absoluut niet voorzien. Immers de trainingen waren maar heel matig afgelopen week, zeker geen indicatie voor een topuitslag. En als je dan 1 t/m 10 draait en ook nog eens een dikke 60% prijs vliegt dan mag je toch zeggen dat ze goed kwamen.

De oude duiven dan? We hebben ze qua voeren er voor klaar gemaakt dat wel maar een half uur voor het inkorven wisten we eigenlijk nog niet eens zo zeker of we ze wel zouden inkorven. Hinken op twee gedachten bij dit soort spek en bonen vluchten. Bij de ouden werd het 1 t/m 7 en vervolgens 9 en 10. Oftewel 9 bij de eerste tien en ook dat is niet slecht te noemen. Dienen we wel op te merken dat het aantal ingekorfde duiven en deelnemers gering waren.

Tot slot Argenton. Om heel eerlijk te zijn hadden we daar wel enige verwachting. Enige hoop op een zeer pittige vlucht en dat is het net niet geworden. Niet dat de vlucht eenvoudig was maar eigenlijk hadden we gehoopt dat de eerste duiven niet meer dan rond de 1.000 tot 1.030 meter per minuut zouden maken. In dat geval hadden we zeer goede hoop voor een topnotering in de afdeling. Dit vanwege het feit dat we drie prima duivinnen hadden ingekorfd die meerdere keren hebben laten zien vluchten van rond de 1.000 meter per minuut prima aan te kunnen. Het resultaat nu mocht er echter ook wezen. Met 1 en 2 in het NIC te Noordwolde en alle drie de duiven weer thuis mogen we toch niet klagen. In de afdeling is de eerste duif op plekje 14 geëindigd, onze tweede duif wist als 24e te finishen.

Klik hier voor de uitslag in NIC Noordwolde van de vlucht Argenton, de uitslag is overigens ook te vinden onder het kopje uitslagen links op de site.

Vandaag zijn er nog vier jonge duiven nagekomen. Er ontbreken op dit moment dus ook nog vier. Daar zijn we wel over te spreken. Alle oude duiven zijn weer terug op hun honk.

Uitslag Argenton sur Creuse afdeling Friesland '96

Uitslag Argenton sur Creuse samenspel E

Uitslag Argenton sur Creuse rayon Frisia Oost

Uitslag Argenton sur Creuse Noordelijke Unie zone 4
 

Terug