Laatste nieuws

Jonge duiven ingekorfd voor Gennep

  • 31-7-2015

Op de laatste juli dag van dit jaar, een fijne dag en avond als we het weer in ogenschouw nemen, 104 jonge duiven ingekorfd voor Gennep. Het betreft de tweede jonge duivenvlucht van dit seizoen. Tevens nog 30 oude duiven ingekorfd, uiteraard eveneens voor dezelfde vlucht vanaf Gennep, afstand 150 kilometer.

De twee aangewezen duiven zijn de NL15-541 en de NL15-683. Een spannetje dat het goed met elkaar kan vinden momenteel. We zullen zien of ze in staat zijn om tijdig het hok te bereiken.

De twee aangewezen duiven bij de oude duiven hadden Gladiola en Nasa Boy moeten worden. Helaas is er bij het inbrengen iets fout gegaan waardoor er nu twee andere boven aan de lijst prijken. Blijkt te komen doordat we twee vluchten moeten inkorven, we doen daarbij dus iets fout. Gelukkig is het een spek en bonen vlucht en heeft het geen gevolgen.

In de vereniging totaal 759 duiven ingekorfd. Hiervan 84 oude duiven en de rest jonge duiven. Van de jonge duiven zijn er totaal 578 klokduiven en 97 vrachtduiven ingekorfd. Mooie aantallen derhalve.

Ondanks dat de jonge duiven er vorige week volgens ons mooier op stonden mogen we toch wel tevreden zijn over hoe we ze hebben ingekorfd. We zullen morgen afwachten wat het gaat opleveren.

Overigens ben ik niet geheel zorgeloos ten aanzien van het weer. Het is allemaal veel te wispelturig namelijk. Vannacht zal er op plekken nachtvorst aan de grond zijn, morgen loopt de temperatuur redelijk snel op. Dan de wind, totaal geen peil op te trekken en dat is bijzonder vervelend voor de jonge duiven. Laten we hopen dat het normale vluchten gaan worden maar het kon wel eens een behoorlijk stuk lastiger worden dan vorige week.

De foto bij dit verhaaltje is vandaag genomen in Frankrijk, niet ver van Argenton. Sportvriend Marcel van Zanden verstuurde hem via de whats app. Zo te zien uitstekend weer daar!

Terug