Laatste nieuws

Met bakken vol uit de hemel

  • 29-7-2015

We zitten toch midden in de zomer maar wat is het toch enorm herfstachtig de laatste dagen. Je zult maar in een tentje op de camping staan denk ik dan. Bah weinig aardigheid aan.

Voor de duiven is het al niet anders trouwens. Trainen deels tussen de buien door en deels in de buien, je ontkomt er bijna niet aan. Niet dat het erg is dat de duiven een beetje nat worden maar het beïnvloed wel de kwaliteit van de training helaas.

De vooruitzichten zijn gelukkig een stuk beter. Droog weer en een aangename temperatuur wordt er verwacht. Helaas is er nog wel grote onduidelijkheid over de windrichting. De voorspellingen lopen enorm uiteen. Dat is jammer want het kan maar zo op een vervelende variabele wind uitdraaien en daar zitten we niet op te wachten en al zeker niet voor onze jonge duiven. Nog liever oost of zuidoost dan variabel is de gedachte. Maar laten we rustig afwachten het is nog maar woensdag natuurlijk.

De jonge duiven moeten deze week naar Boxtel, een afstand van rond de 169 kilometer. Wellicht dat we ook enkele oude duiven inkorven voor deze vlucht. Het is overigens wel de bedoeling dat we de hele koppel jonge duiven gaan inkorven. Zal neer komen op rond de 100 duiven.

Daarnaast overwegen we om nog een paar oude duivinnen in te korven voor Argenton. Afstand rond de 790 kilometer. Hangt een beetje van de wind af, bij een zuid of zuidwesten wind zullen we vrijwel zeker niet inkorven. Wordt er oost of noord oost verwacht dan is de kans groot dat we een drietal dames op reis sturen naar Frankrijk.

Terug