Laatste nieuws

Jonge duiven gelost om 6.50 uur, redelijk verloop. Goud, zilver en brons

  • 25-7-2015

Zaterdagmorgen 7.00 uur. Een klein buitje en tevens een waterig zonnetje schijnt over een verder heiïg aandoende landschap hier in Donkerbroek. De foto bij dit artikeltje laat dit enigzins zien.

Informatie op de website van onze afdeling zegt dat de lossing wordt voorbereid. Dit is natuurlijk een zeer rekbaar begrip maar we mogen aannemen dat ze dus serieus van plan zijn op korte termijn te lossen.

De verwachte storm is er op dit moment in ieder geval nog niet. Wat dat betreft kan er maar beter zo snel mogelijk gelost worden ook trouwens.

Inmiddels is bekend dat de jonge duiven gelost zijn in Grave om 6.50 uur bij een zuid tot zuidwesten wind. De verwachte snelheid zal toch zeker boven de 1.500 mpm liggen lijkt mij.

Vanuit het westen meldt het eerste jong zich hoog aan de hemel. Ze heeft een groot aantal rondjes nodig om uit eindelijk na 1,5 minuut te landen. Daarna vrij snel over de antenne gelopen en geklokt om 8.30 uur, snelheid 1.442,2 mpm. Het is ons derde getekende duivinnetje NL15-491  "Alyonne" uit kleinzoon Euro en Nieuwe Olympiade via Comb. Kroesen uit Klazienaveen x Blauwe Jans van Jans de Vries en onze eigen oude Kapitein Eenoog lijn. Gisteren nog zeer serieuze kandidaat om aangewezen te zetten maar uiteindelijk de verkeerde keuze gemaakt en haar op plaats drie te zetten.

Zoals het nu lijkt goed voor een eerste plaats in de vereniging met ruime voorsprong zelfs.

Het verloop is heer matig. Ruim 7 minuten wachten waarna er kort bij elkaar een stuk of zes vallen.

Nu om 11.40 uur nog 12 van de 50 te gaan.

Het is uiteindelijk goud, zilver en brons geworden. Tegen 162 duiven beginnen we met 1,2,3,6,7,8,914,16,19 enz. totaal 16 van de 50 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend. Met name dit laatste geeft wel aan hoe het verloop van de vlucht hier is geweest.

Op dit moment nog 5 van de 50 onderweg. Dat zijn er tenminste 3 te veel is onze mening maar we moeten het er voorlopig mee doen.

Uitslag samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

 

Update zondagmorgen: twee strijders nagekomen. Nog drie onderweg.

Terug