Laatste nieuws

Jonge duiven ingekorfd, competitie naar de knoppen

  • 24-7-2015

Vanavond met een wel heel "dubbel" gevoel jonge duiven ingekorfd voor de eerste klokvlucht van de junioren lichting 2015. Vanwege de ontzettende slechte weersvoorspellingen hebben we besloten om de helft van onze duiven in te korven.

Betekent dat 50 jonge duiven op reis gestuurd zijn naar Grave, afstand 143 kilometer. Of wordt het soms Hedel, afstand 157 kilometer zou ook zo maar kunnen.

Het is maar zeer de vraag of er morgen gevlogen kan worden, de omstandigheden lijken uitermate slecht. Nogal wat onbegrip waarom er niet is afgelast door de afdeling maar goed we moeten het er mee doen. Feit is wel dat de competitie mede door deze omstandigheden binnen onze vereniging behoorlijk schade heeft opgelopen. De meeste leden hebben besloten om niet in te korven namelijk. Een besluit welke zeer goed te begrijpen valt overigens maar voorkomen had kunnen worden door de vlucht gewoon niet door te laten gaan.

In de vereniging nu slechts 162 jonge duiven ingekorfd. Bijna een dieptepunt zou ik willen zeggen.

De beide aangewezen duiven van ons zijn de NL15-717 en de NL15-517 een doffer en een duivin, geen span maar wel twee duiven die het nodige vertrouwen genieten.

O ja, ik zou het bijna vergeten maar durf te zeggen dat de duiven er bijzonder puik omstonden, voor wat het waard zal zijn!

Hopelijk loopt het dit weekend allemaal goed af.

Terug