Laatste nieuws

Een dagje later

  • 19-7-2015

Naast een 100-tal verduisterde jongen voor het programma spel hebben we tegenwoordig ook een kleine dertig zogenaamde taart jongen. Taartjongen omdat ze mogelijk op de taartvluchten gespeeld worden. Ik zeg heel nadrukkelijk mogelijk want soms beperkt zich dit ook nog wel eens tot alleen de natourvluchten. Maar voor het gemak noemen we het altijd onze taartjongen.

We proberen deze jongen zo natuurlijk mogelijk te houden. Dus niet verduisteren, niet bijlichten, geen drinkbakken in het hok, er wordt niet gevoerd.........ze moeten zelf hun kostje opscharrelen hetgeen kan doordat ze de hele dag buiten rond scharrelen. Ja en wat je dan ziet is de kudde rond de boom aan het grazen op zoek naar wormen, besjes, eikels, mogelijk een korreltje graan vanuit een voerbusje dat daar onder de boom gestaan heeft enzovoort. De foto bij dit artikel laat dit schouwspel zien.

Alle gekheid op een stokje.........we proberen ze wel zo natuurlijk mogelijk te houden wat dat betreft klopt bovenstaande helemaal. Maar wees gerust ze krijgen dagelijks hun voer in de voerbak en het water uit de waterleiding in een drinkbak. Het scharrelen in de tuin hoeft dus niet om in leven te blijven, zou ook niet goed komen denk ik.

Vandaag nog twee oude duivinnen nagekomen en nog een jong opgehaald uit Meppel. Betekent dat we vanaf Châteauroux nog één doffer missen en vanaf de trainingsvlucht Duiven nog één jong. Wat dat betreft is het achteraf bij ons in ieder geval qua verliezen prima meegevallen.

We zullen ons nu volledig gaan concentreren op de jonge duiven. Tot deze week was het nog gedeelde aandacht maar nu ligt uiteraard de focus tijdelijk op het jonge duiven spel.

Van de eerste trainingsvlucht vanaf Deventer zijn we uiteindelijk 3 van de 110 verspeelt. Gisteren vanaf Duiven zijn we dus nog 1 van de 50 kwijt. Dat valt allemaal reuze mee en betekent dat ze goed in hun vel moeten zitten, voor wat het waard is overigens want dat kan van de ene dag op de andere dag vrij snel en eenvoudig andersom zijn.

Wellicht dat we deze week nog één keer met de meute op stap gaan voor een trainingsvlucht en dan moeten ze er allemaal klaar voor zijn. Maandagavond zullen we ze voorzien van hun chipring welke ze de komede weken als het enigzins kan telkenmale zo snel mogelijk naar huis mogen brengen tijdens de vluchten.

Terug