Laatste nieuws

Een ongelooflijk begin van de dag!

  • 18-7-2015

De wekker op zeven uur, is niet nodig want om zes uur al wakker natuurlijk. Vol verwachting richting berichtgeving met betrekking tot lossingen.

Dan de teleurstelling, nergens is ook maar enige informatie te bespeuren over een lossing, een mogelijke lossing, over het weer, over een verwachting enz. Onbegrijpelijk vind ik zoiets. Niet te verteren eigenlijk maar goed het is niet anders. Kortom het is nu 7.10 uur en geen idee wat ons staat te wachten. Onder normale omstandigheden zouden de duiven in Chateauroux toch al een half uurtje in de lucht moeten zijn. Sterker nog de jonge duiven zouden rond 7.00 uur moeten vliegen. Misschien is het ook wel zo, maar geen berichtgeving.

Inmiddels is bekent dat de duiven in Laon om 7.00 uur gelost zijn. De jonge duiven wachten nog en van Chateauroux is nog niets bekend.

Wanneer zijn de Laon duiven te verwachten? Rond de 1.300 tot 1.400 mpm zou toch moeten kunnen denk ik. Dat betekent dat er ergens tussen 12.00 uur en 12.25 uur geklokt moet kunnen worden.

De duiven in Chateauroux zijn inmiddels gelost om 7.50 uur bij een west zuid westen wind. Kijkend naar de wind hier dan is duidelijk merkbaar dat die in kracht enorm toeneemt. Over een afstand van 758 kilometer is het lastig inschatting wat de aankomsttijd zal zijn. Ergens tussen 17.45 uur en 18.30 uur moet lukken denk ik.

De jonge duiven in Duiven wachten nog steeds op een lossing. Dat is overigens bijzonder jammer, zeker nu de wind zo enorm toeneemt.

Lossing in Duiven is om 9.45 geweest. Het zwaar bewolkte, grijze weer in Duiven was er de oorzaak van dat ze niet eerder konden lossen. Dit was gisteravond ook een beetje te voorzien. Mede ook daarom onze oproep om westelijker te gaan (harde westen wind en zware bewolking) maar goed daar is een gehoor aan gegeven en inmidels zijn ze gelost.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.00 uur en 11.20 uur

Vanuit het oosten komt een koppeltje van vijf jongen aangevlogen, hierbij voegen zich vrijwel gelijktijdig vanuit het noorden nog eens zes stuks. Om 11.01 uur vallen de eersten op de plank. Het verloop is goed tot 40 van de 50 daarna valt het behoorlijk stil en is het druppelen.

Tussen de jongen door komt vanuit het zuidoosten met een draai richting hok onze eerste van Laon. Het is de NL12-561 Gladiola (kleinzoon Jackpot) welke om 11.34 uur geklokt wordt hetgeen een snelheid van 1.523 mpm betekent. Het vervolg van deze vlucht is zonder meer goed te noemen. In een goed tempo valt de rest. Waarschijnlijk is deze duif goed voor een top tien notering in de afdeling.

De overwinning in de club gaat naar Sjaak de Bie. Helaas nipt verslagen voor de eerste prijs in de afdeling. Maar uiteraard een fantastische kopduif. Van harte Sjaak!

Nu op naar Châteauroux, een vlucht van een heel ander kaliber. Zal iets minder snel gaan ook al zullen de duiven die er tip top op staan bij de specialisten een hoge snelheid halen denk ik. Wees op uw hoede!

Het ging toch trager dan verwacht eigenlijk. Om 17.39 komt de NL12-543 Bonte Dirk vanuit het oosten aangevlogen om vervolgens in één glijvlucht op de antenne te landen. Snelheid van deze duif 1286,1 mpm.

Het vervolg is in het begin redelijk maar uiteindelijk toch ook traag te noemen. Nu om 19.30 uur nog 3 stuks achterwege.

Zoals het nu lijkt zal Bonte Dirk bij de eerste vijf in de vereniging eindigen. Vooraf hadden we er voor getekend en dan moet je er achteraf ook zeker tevreden mee zijn. Zeker ook gelet op het feit dat onze focus toch meer op de midfond vlucht lag, dit vanwege het feit dat we daar op dit moment (dit jaar) betere duiven voor hebben.

De overwinning gaat naar Pieter de Vries. Na enkele keren met een tweede plek genoegen te moeten nemen is het nu dan bingo! Van harte Pieter!

Het zijn twee mooie uitslagen geworden:

Laon tegen 178 duiven: 2,5,8,10,11,12,13,14 enz. totaal 11 van de 20 duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Châteauroux tegen 87 duiven: 4,7,10,11,18 totaal 5 van de 9 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Uitslag Laon afdeling Friesland '96

Uitslag Laon Samenspel E

Uitslag Laon rayon Frisia Oost

Uitslag Laon P.V. de Griffioen

Uitslag Châteauroux afdeling Friesland '96

Uitslag Châteauroux Samenspel E

Uitslag Châteauroux rayon Frisia Oost

Uitslag Châteauroux P.V. de Griffioen

Nu de oude duivenvluchten achter de rug zijn kunnen tevens de kampioenschappen opgemaakt worden in de vereniging:

1e midfond hok onaangewezen

2e midfond hok aangewezen

1e midfond duif NL13-1624785 Gien

2e fond hok onaangewezen

4e fond hok aangewezen

1e fond duif NL14-1432319 (2e NPO Menen)

2e fond duif NL12-1045586 Euphoria

5e fond duif NL11-1153863 dochter Ecoboost

Van Châteauroux nog drie van de negen onderweg, van Laon alles terug en van Duiven nog 2 van de 50 onderweg waarvan er één gemeld is.

Terug