Laatste nieuws

Jonge duiven onderweg naar Duiven

  • 17-7-2015

Vanavond exact 50 jonge duiven ingekorfd voor de tweede trainingsvlucht vanaf Duiven, afstand 117 kilometer in rechte lijn naar Donkerbroek.

Totaal nog 57 jonge duiven thuisgelaten. Betekent dat we van vorige week nog 3 kwijt zijn van de 110 duiven die we toen inkorfden. Kortom vorige week is het goed afgelopen.

Waarom niet alle duiven in de mand gestoken? De reden hiervoor is eigenlijk tweeledig. Ten eerste willen we ze niet vanaf vlucht één tip top hebben zodat ze na drie of vier vluchten de aardigheid er al vanaf hebben en ten tweede we zijn enigzins onzeker wat de wind morgen gaat doen. Een westen wind vinden we prima maar een wester storm zitten we niet op te wachten. Wat het gaat worden weten we eigenlijk niet zo goed. Kortom ook enige voorzichtigheid ingebouwd door niet alle eitjes in één mandje te doen, een "wijze" uitspraak van ene AS uit het zuiden des land geloof ik.

Overigens staan de jongen er prima op, wat dat betreft is er ruim voldoende vertrouwen op een goede afloop. Hopelijk besluit de LC om morgen iets westelijker te gaan lossen. Echter we denken dat ze dat nu juist weer niet doen, we zullen maar rustig afwachten.

Overigens de coördinaten van Chateauroux zijn aangepast. Betekent voor onze duiven dat ze 15 kilometer minder hoeven te vliegen. Afstand nu 758 kilometer in plaats van 773 kilometer.

Terug