Laatste nieuws

Het einde van de oude duiven vluchten is in zicht

  • 14-7-2015

Komende zaterdag is het laatste weekend dat we met oude duiven spelen. Betekent dat het hele oude duiven seizoen, op de natour vluchten na, er al weer op zit. Vanaf nu vliegt de tijd voorbij is mijn ervaring. Voor we er erg in hebben kan het seizoen weer de geschiedenis boeken in.

Gelukkig is het nog niet zo ver en mogen we nog aan de bak op twee mogelijk pittige vluchten. Chateauroux met een afstand van dik 772 kilometer en Laon met een afstand van dik 418 kilometer moeten nog "even" afgewerkt worden.

En reken maar dat het pittig wordt, zeker na afgelopen weekend waarvan meerdere duiven toch even een tikkie hebben overgehouden.

De wind lijkt west te worden en dat is voor de duiven een dikke plus, uiteraard voor de oostkant maar reken maar dat dit zaterdag ook geldt voor de oostkant! West in de wind valt altijd mee, oost in de wind valt vaak tegen. Zie afgelopen weekend, ik heb begrepen namelijk dat er ook aan de westkant (met oost in de wind dus) nogal wat verliezen zijn te betreuren namelijk.

Hoeveel en wat er gespeeld gaat worden weten we nog niet. Voor Chateauroux zal het richting de acht of tien duiven gaan maximaal. Voor Laon ligt dat aantal wellicht hoger tot mogelijk dertig stuks aan toe. We laten het afhangen van de laatste weersvoorspellingen en de gesteldheid van de duiven uiteraard.

Terug