Laatste nieuws

Een dagje later, bijkomen van de schrik

  • 12-7-2015

Nou dat was me het vluchtje wel. Tjonge toch vele malen lastiger dan vooraf ingeschat laat dat duidelijk zijn. En het bleek ook nog eens zo te zijn dat de meeste duiven van ons niet met deze omstandigheden raad wisten. Hoe zo iets kan is een leuke puzzel om daar een goed antwoord op te krijgen.

Het feit dat ze behoorlijk traag afkwamen was ook al het geval bij het gros, zo niet bijna alle, collega liefhebbers laat dat helder zijn. Maar waarom niet wat meer duiven bij elkaar voorin de uitslag. Het zal een combinatie van factoren zijn geweest.

De jonge duiven kregen het ook niet cadeau. Zoals we gisteren ook al aangaven inkorven met zuid oosten wind is altijd risicovol maar dat het zo moeizaam zou gaan hadden we vooraf niet voorzien.

Uiteindelijk zijn ze vanmorgen nog zeer goed nagekomen en blijft ons verlies beperkt tot (de bijna) gebruikelijke 10%. Kortom we zijn uitermate tevreden hierover.

Gisteren toen we ongeveer een kwartiertje bezig waren met de jonge duiven toch nog wel iets leuks en aparts meegemaakt. Plots vanuit het westen kwam er een behoorlijke koppel van rond de 30 duiven aangevlogen. En laat nu niet de hele koppel bij ons naar binnen stormen! Toch wel bijzonder, zo heb je er 20 thuis en plots heb je 5 seconden later 50 thuis. Achteraf maar goed dat ze bij elkaar gebleven zijn denk ik.

Vanmorgen nog een stuk of 12 duiven nagekomen. Op de foto is te zien hoe een achterblijver de druppels water van de dakpannen af probeert te drinken. En dat terwijl er in de spoetnik een drinkbak gereed staat. Dommigheid??

Terug