Laatste nieuws

Duiven op tijd er uit in Vervins, Deventer wordt 8.30 uur gelost. Zeer moeizaam verloop

  • 11-7-2015

De duiven in Frankrijk zijn er mooi op tijd uit. De lossing is om 7.00 uur geweest bij een matige zuidoosten wind. Voor onze duiven zijn er 388 kilometers af te leggen. Inschatten wat de snelheid gaat worden is altijd lastig maar rond de 1.300 meter per minuut zou wellicht moeten kunnen.

Klokken ergens tussen 11.45 uur en 12.15 uur zou toch zeker moeten kunnen.

De jonge duiven in Deventer wachten nog. Nader bericht wordt rond 8.00 uur verwacht. Laten we hopen dat ze vanaf die tijd gelost kunnen worden.

De lossing van de jonge duiven is ook aanstaande. Plan is om 8.30 uur te lossen in Deventer, prima tijd lijkt mij. Het was vanmorgen nog bijzonder fris buiten namelijk. Aankomst tussen 9.30 uur en 9.40 uur gaat lukken volgens mij.

De jonge duiven vielen al bijzonder traag, het was een teken aan de wand, zo zou later blijken. Tussen de jongen door kwam vanuit het zuid westen de NL11-863  , dochter Ecoboost, aangestormd om vervolgens gelijk op de antenne te vallen om 11.16 uur. Snelheid van deze duivin is 1.515,5 mpm. Vervolgens is het 18 minuten wachten op nummer twee. Het verloop is bijzonder slecht. Achteraf een ongelukkige beslissing van de LC om niet oostelijker te gaan lossen. Maar goed laten we hopen dat er nog velen na zullen komen. Op dit moment nog 15 van de 40 te gaan.

De felicitaties gaan naar onze clubgenoot Harm van Dijk. Hij klokte de eerste duif in de vereniging. Mooi detail het is een kleinkind van onze Mr. Branco. Goed gedaan Harm!

De jonge duiven verloopt redelijk maar moeizaam. Dat was van te voren te verwachten (met zuid oosten wind) maar dat het zo lastig zou worden hadden we niet ingeschat. Nu om 13.20 uur zijn er 80 van de 110 terug. De eerste duiven hiervan vielen bij ons om 9.34 uur.

Het blijft moeizaam gaan. Nu 29 oude duiven van de 40 terug op het hok. Bij de jongen slechts één er bij gekregen. Wat wel opvalt is de enorme fitheid van de jonge duiven. Niet in elkaar gaan zitten, niet de drinkpot helemaal leegdrinken. Dat geeft nog enige hoop op nakomers.

Het is een bijzonder slechte uitslag geworden. Met nog wel een redelijke kopduif maar een verder verloop dat ver onder de maat is. In de vereniging tegen 286 duiven beginnen we met 3,15,19,29 enz. met totaal 16 van de 40 in de uitslag 1 op 4 gerekend. Helaas ook nog 5 achterblijvers te betreuren. Hierbij één redelijk talentvolle jaarling doffer. Hopelijk komen ze morgen nog na.

Uitslag afdeling Friesland '96

Uitslag Samenspel E

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

Terug