Laatste nieuws

Jonge duiven ingekorfd voor trainingsvlucht vanaf Deventer

  • 10-7-2015

Vanavond iets gedaan wat we nog niet vaak hebben gedaan. Jonge duiven ingekorfd voor een eerste trainingsvlucht met de afdeling mee. We zijn er niet een groot voorstander van maar meenden toch in te moeten korven. Tegenwoordig is het kommer en kwel met het weer, met een beetje pech is het over een dikke week 30 graden of nog warmer met een vieze oosten wind. Kijk zo'n trainingsvlucht laten we dan graag aan ons voorbij gaan.

Dus vanavond 110 stuks in de mand gestoken. Tjonge wat staan die er bijzonder mooi op zeg, dat was toch wel heel bijzonder eigenlijk. Blijkbaar zitten ze goed in hun velletje. Totaal nog 4 jongen thuis, allen één of twee dagen onderweg geweest van een trainingsvlucht. Zulke duiven in korven zou niet een eerlijke kans zijn is onze gedachte.

Naast de jongen ook nog 6 oude doffers ingekorfd. Twee hiervan gaan naar Chateauroux en daarnaast nog een paar herintreders.

De trainingsvlucht is morgen vanaf Deventer, afstand voor onze duiven rond de 85 kilometer. Met een kalme zuid oosten wind zullen ze rap thuis zijn morgen als het goed is.

In de vereniging totaal 467 duiven ingekorfd. Een mooi aantal derhalve.

Terug