Laatste nieuws

Inkorven Chateauroux een dag naar voren gehaald

  • 9-7-2015

Gisteravond laat op de hoogte gesteld van het feit dat de nationale dagfondlvucht Chateauroux niet op donderdagavond maar op woensdagavond moet worden ingekorfd.

Op de website van de afdeling Friesland '96 staat duidelijk beschreven wat de argumenten hievoor zijn. Er is goed over nagedacht en alle voors en tegens zijn afgewogen. Zo hoort het ook natuurlijk!

Wat vinden we er van? Tja altijd even slikken om je duiven voor een dagfondvlucht al op de woensdag af te moeten geven. Maar het is wellicht een zeer goede keus. Zeker gelet op de omstandigheden zoals die zich voordoen in ons vliegprogramma.

De voors op een rijtje:

1. Het transport kan in alle rust plaatsvinden.

2. Er is ruim voldoende gelegenheid om de duiven onderweg en op de losplaats te verzorgen.

3. Door niet op één avond twee vluchten te hoeven inkorven is verwisseling van vluchten uitgesloten. Dus geen duiven voor de midfond die in Chateauroux terecht komen of andersom.

De grote vraag die steeds vaker bij ons boven komt drijven is toch wel of we nog wel nationaal moeten willen concoursen. Is het niet veel beter om Nederland op te splitsen in Noord en Zuid in dit geval? Er is toch geen enkele eerlijkheid te bespeuren lijkt ons. Absoluut geen gelijke kansen en dat zou toch enigszins aan de orde dienen te zijn, het feit dat we nu op woensdagavond gaan inkorven draagt ook zeker niet bij aan "eerlijkheid" in het concours.

Alles overwegende zijn we toch wel content met deze oplossing.

Helaas, NPO geeft geen goedkeuring aan bovenstaande om op woensdag in te korven. Kortom veel rumoer weer en dat tijdens het vliegseizoen! Jammer maar waar, we zullen dus moeten afwachten wat er nu uiteindelijk besloten gaat worden.

Terug