Laatste nieuws

Voorbereidingen voor de voorlaatste midfondvlucht

  • 7-7-2015

De laatste vitessevlucht ging niet door, de hittegolf stond het in de weg. Betekent wel dat we zonder aan de bak te hoeven het vitesse kampioenschap weer binnen hebben. Als we stiekum in ons hart kijken voor ons het mooiste kampioenschap misschien nog wel, klinkt mogelijk een beetje vreemd maar het voelt wel heel erg goed! Wat dat betreft zijn we toch wel mannen van de snelheid denk ik. Neemt niet weg dat we ook bijzonder mooie resultaten hebben weten te behalen op de dagfondvluchten. Met recht een alround hok wat dat betreft.

Komende donderdag inkorven voor Vervins, afstand 389 kilometer. Het belooft aangenaam weer te worden met een zuid oosten dan wel zuidwesten wind.

Hoeveel er mee gaan weten we nog niet. Mogelijk dat ook enkele dagfondduiven mee gaan. Maar het kan ook dat we deze spelen op de trainingsvlucht voor jonge duiven vanaf Deventer. Een andere optie is half om half spelen, we komen vanzelf tot een besluit.

De training van de doffers was gisteravond weer als vanouds. Met enorm hoge snelheid raasden ze over het dorp om vervolgens richting Moskou te knallen (ja u leest het goed Moskou! een buurtschap ten noorden van Donnkerbroek wel te verstaan, het ligt tegen Petersburg aan!)

Deze week zullen we proberen de jonge duiven nog twee keer op te leren. Vrijdag bekijken we of en zo ja hoeveel we inkorven voor de eerste trainingsvlucht.

Terug