Laatste nieuws

Duiven na koufront om 11.30 uur gelost, stevige bries. Goud en Zilver!

  • 27-6-2015

We moeten nog geduld doen. Je begrijpt er soms helemaal niets van. As je wilt dat de voorspellingen uitkomen van de weermensen dan komen ze niet uit en als je dat liever niet hebt dan komen ze juist wel uit.

Gisteren was reeds bekend dat er sprake zou zijn van een koufront hetgeen in de loop van de morgen wegtrekt. En zie daar nu is er dus daadwerkelijk een koufront! Wonderlijk !

Maar goed we blijven rustig wachten, de wind wakkert ondertussen al behoorlijk aan. Inmiddels 10.00 uur en we moeten nog steeds geduld doen. Is ook geen probleem, lossen ergens rond het middag uur lijkt mij uitstekend.

Inmiddels zijn de duiven gelost. Om 11.30 uur heeft het startsein geklonken en kunnen de duiven richting het hoge noorden van Nederland. De wind is west draaiend naar noordwest en in kracht gaat hij toenemen van 2 naar mogelijk 4.

Klokken moet kunnen ergens tussen 15.35 uur en 15.50 uur lijkt mij.

 

Na de middag even met de thuisblijvers naar Frederiksoord geweest voor een klein lapvluchtje. Tjonge wat een enorme stevige wind staat er momenteel. Als dat overal zo is dan worden er wellicht geen snelheden boven de 1.200 mpm gehaald. Zou betekenen dat ergens geklokt moet worden tussen16.00 uur en 16.15 uur. Wie het weet mag het zeggen.

Van de Oosterwoldse kant, zuid oostelijk dus, kwamen de eerste twee duiven aangesneld. In één glijvlucht op de antenne om gelijktijdig geklokt te worden om 15.38 uur hetgeen een snelheid van 1.366,3 mpm betekent. De duif die uiteindelijk als eerste op de display van de klok staat vermeld is de NL14-134 kleinzoon Euro Boy een zuivere Eijerkamp via Comb. Kroesen uit Klazienaveen. Het is een taartduif van vorig jaar. De duif die als tweede staat vermeld is de NL13-857 een doffer uit Mr. Boxtel keer Ivolien van Nico & Ivo van der Veen. Door het systeem zal de hoogstgetekende als eerste worden vermeld op de uitslag en dat is dan de NL13-857 Valentino

Het verloop is zonder meer zeer goed te noemen en binnen 50 minuten alle 37 duiven thuis, klepje dicht dus.

Zoals het nu lijkt goud en zilver in de club en waarschijnlijk een handvol duiven bij de eerste tien.

Het is een mooie uitslag geworden waar we wel heel bijzonder tevreden mee zijn dit keer. In de vereniging tegen 236 duiven: 1,2,4,7,8,11,13 enz. Totaal 20 van de 37 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. Kortom voor nu en gegeven de omstandigheden 100% tevreden.

Nou ja 100% tevreden.......het is vreselijk om te moeten zeggen maar de duiven waren uitermate slecht verzorgd. Stuk voor stuk enorme dorst en veel verkramping. Het is dit jaar voor het eerst dat we het vaststellen maar nu was het ook wel behoorlijk erg. De conclusie mag zijn dat ze geen druppel water hebben gehad sinds gisteravond 16.30 uur. Jammer maar waar.

Uitslag afdeling Friesland '96

Uitslag samenspel E

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

 

Terug