Laatste nieuws

Ongelukkige beslissing van de LC, maar wel mooie vluchten

  • 21-6-2015

En al weer een vluchtweek voorbij met twee vluchten. Altijd een drukte van belang. Begint donderdagavond al met inkorven voor de dagfond om datzelfde kunstje op de vrijdag nog eens te herhalen en dan hoop je vervolgens op de zaterdag een paar mooie vluchten te hebben.

Nu begon het weekend wel met een enorme teleurstelling en grote verbazing. De LC had in overleg met het IWB en Zimoa besloten om van Sittard naar Asse Zellik te gaan. Veel ongeloof hierover bij ons te meer omdat de vooruitzichten redelijk tot goed waren en dan al op vrijdag besluiten om van lossingsplaats te veranderen is toch wel bijzonder snel. We zitten immers niet in een periode van smog of extreme hitte of extreme droge oosten winden of....vul maar in. Maar blijkbaar zit de "angst" er best in als er niet meer voor 10.00 uur gelost kan worden. Achteraf een  zeer ongelukkige beslissing.

Op zaterdagmorgen de telefoon bij de kop gehad en een paar liefhebbers gebeld op de vlieglijn en met name om en rond Sittard. Om 9.30 uur mijn eerste belletje gedaan, de man was net terug omdat hij zijn jongen nog 20 kilometer had gelapt kwamen goed, droog weer en hoge bewolking. Van iemand anders kreeg ik nog een foto toegestuurd van het weer rond 10.30 uur. De foto ziet u hierboven, het is op een kilometer of 15 ten noorden van Sittard, plaatje zegt genoeg. Kortom een klein beetje geduld en om 10.00 of 11.00 uur had er gelost kunnen worden. Wat mij betreft een ongelukkige keuze maar het is niet anders.

Gelukkig heeft deze keuze overigens geen gevolgen gehad voor de vlucht. Duffel is als een speer verlopen dus wat dat betreft geen centje pijn. Echter.........ik schreef het al veel vaker.........het is volledige competitie vervalsing en dat is jammer en hoort niet. We spreken in de winter af wat we gaan vliegen en dan kan en mag het niet zo zijn dat bij de geringste twijfel hiervan afgeweken wordt. Zelfs niet als een IWB of Zimoa dit adviseert. Nogmaals.......het is maar vitesse, bij een dagfondvlucht kan ik mij voorstellen dat het anders ligt.

Nemen we het de LC kwalijk? Nee helemaal niet, het is allemaal met de beste bedoelingen gedaan gaan we van uit. Maar het is en blijft een kwestie van enorm scherp blijven en vooral veel gezond boeren verstand blijven gebruiken. En dat geldt voor de LC en dat geldt voor ons als leden. Het is ook om die reden dat ik dit stukje toch aan het wereld wijde web toevertrouw.

Laten we overigens duidelijk zijn, tot nog toe een dikke pluim voor de heren die het allemaal mogen en moeten beslissen. Het is niet extreem moeilijk geweest maar men heeft toch enkele keren bijzonder strak moeten timen en dat is bijzonder goed gelukt. Daarvoor veel dank en chapeau!

Dan de twee vluchten. Zoals gezegd Duffel in een zucht alles thuis. We hadden de mindere goden en herintreders allemaal maar meegedaan. Niet met de gedachte dat ze een kopprijs zouden winnen maar wel met de gedachte dat het een simpele vlucht zou worden en dat is helemaal uitgekomen. In 34 minuten alle 40 thuis en klepje dicht zoals we dat zo mooi zeggen. We beginnen met goud, zilver en brons in de vereniging en dat is ook altijd mooi natuurlijk.

Dan Gien, tja was hij zwaar? Nee niet echt maar toch wel lastig voor veel duiven. We hadden het idee dat ze veel moeite hadden met oriënteren. Het verloop was dan ook niet super snel. Maar met goud in de vereniging en een 15e NPO zijn we tevreden, temeer ook dat alle duiven thuis zijn geraakt.

Kortom een enerverend weekend met twee goed verlopen vluchten.

 

Terug