Laatste nieuws

Op richting Sittard en Gien

  • 17-6-2015

De voorbereiding op de volgende twee inkorvingen zit er al weer voor een belangrijk deel op. Voor de vitessers wordt het Sittard, 221 kilometer, en voor de fond wordt het Gien, 644 kilometer. Kunnen twee mooie vluchten worden die zoals het nu lijkt beiden op de zaterdag moeten kunnen plaatsvinden. Alhoewel....het is nog maar woensdag en niets veranderlijker en grilliger dan het weer. Laat staan het te voorspellen.

Voor de fond zullen we zoals het nu lijkt tien stuks gaan inkorven. Een viertal doffers en deze aangevuld met zes duivinnen. Voor de vitesse zullen het er waarschijnlijk rond de dertig stuks gaan worden. Kunnen een paar minder of meer worden.

De training van de doffers is van de buitencategorie. Zelden, of misschien wel nooit, eerder gezien. Die van de duivinnen is absoluut goed maar minder uitbundig. Het buitensporige trainen is mogelijk mooi om mee te maken maar de vraag is of je het nu moet willen. Tja het is ook nooit goed in het duivenwereldje. Toevallig las ik vandaag in twee verschillende reportages van dagfond specialisten die de trainingen behoorlijk aan het afremmen waren. De vele kilometers die momenteel gemaakt worden liggen daar aan ten grondslag. Er is wel iets bij voor te stellen, zeker als we het doortrekken naar de "grote mensen" sportwereld. Zal dus wel een kern van waarheid in zitten.

Overigens is het natuurlijk wel zo dat we tot nog toe relatief zeer eenvoudige vluchten hebben gehad. Welgeteld 1 vlucht waarbij de winnende duif net onder de 1.200 mpm bleef steken en dat was ook nog eens een vitesse vluchtje van rond de 150 kilometer. Voor het overige allemaal vluchten met (fors) hogere snelheden. Dit geldt ook voor de twee dagfondvluchten. De één net onder de 1.300 mpm en de ander royaal boven de 1.300 mpm. Dit kon komende zaterdag wel eens anders worden, althans voor de dagfondvlucht wel te verstaan.

De jonge duiven doen het behoorlijk goed. Trainen nog niet volop maar zodra de verduistering is opgeheven en we overschakelen op enige vorm van regime en regelmaat zal dat snel veranderen zo is onze ervaring.

In ieder geval worden ze zo'n beetje iedere dag een stukje mooier. Ze vreten als groten, zie de foto bij dit artikel, en wat er aan de onderkant weer uitkomt is ook prima van kwaliteit. Houden zo!

Terug