Laatste nieuws

Veel gasten vandaag op het hok

  • 14-6-2015

Vanmorgen vroeg de jonge duiven los gedaan. De koppel van het grote hok heeft acht dagen rust gehad in verband met de coli perikelen. Ze lijken weer 100% gezond dus moeten er nu nodig weer uit. Vliegen doen ze nog nauwelijks wat dat betreft valt de conditie toch wel heel snel terug na zo'n week.

De andere koppel van het nieuwe hok vliegt vrij goed. Vandaag niet echt weer om te gaan toeren maar toch wel de nodige vlieguren gemaakt vandaag. Al met al zijn ze de hele dag los geweest.

Op het moment van binnenroepen rond 16.00 uur bleek dat we ontzettend veel gasten op bezoek hadden. De bijgeplaatste foto bij dit artikel laat wel geteld tien duiven zien. Alle tien zijn het duiven die niet bij ons thuis horen. Nadat onze eigen duiven allemaal binnen waren heb ik ze met enig getik op de dakpannen maar verjaagd en ze zijn daarna ook allemaal afgezet naar andere oorden. Overigens zijn ze zeer waarschijnlijk bijna de hele dag bij ons geweest. Betekent dat er anderen zitten te wachten op hun gevleugelde vrienden.

Vanavond de oude duiven toch maar even laten trainen. Doen we anders nooit maar vanwege het feit dat we nogal wat duiven een weekje rust hebben gegeven meenden we dat het goed was om ze dit keer wel even de gelegenheid te geven om de vleugels te strekken.

Terug