Laatste nieuws

Buien op de vlieglijn, nog steeds wachten. Gelost om 13.00 uur, goud en zilver

  • 13-6-2015

Zoals gisteren al een beetje door de deskundigen was voorspelt, vanmorgen buien over de vlieglijn. Zeker in het zuiden blijkt het voorlopig even niet goed te zijn. Jammer voor ons en onze duiven, geen mooie vroege lossing en dat was nu net wat we graag wilden.

Nader bericht om 10.00 uur zo geeft onze afdelingssite aan. We zullen rustig moeten afwachten.

Mijn gedachten dwalen af naar 1991. Als 30 jarige secretaris van de N.B.v.Z. afdeling Friesland  mocht ik met een bos bloemen op pad richting Auke Heidstra. Hij won toen de 1e nationaal St. Vincent sector IV. En waarachtig als het niet waar is, dit kunstje flikt Auke vandaag weer! 24 jaar later prijkt zijn naam weer bovenaan de meldlijst en neem van mij aan daar komt niemand meer aan in sector IV. Auke van harte gefeliciteerd, het is je gegunt!

Ja en dan terug naar de realiteit van onze eigen duiven. Het regent inmiddels (rond 12.45 uur) al weer een tijdje in Donkerbroek. De foto bij dit artikeltje is wat dat betreft heel toepasselijk. De duiven in Quievrain wachten ook nog steeds, hadden we nu maar op een ander station gestaan............tja altijd wat!

Hopelijk dat er rond 13.30 uur gelost kan worden in ieder geval. Ze zullen zeer snel thuis zijn. Zo ook de 20 duiven welke we thuis hadden gelaten om diverse redenen. Even richting Frederiksoord geweest en dat was geen probleem voor de beestjes. Alles zat weer keurig in het hok te wachten.

Het wachten is beloond. Onze duiven zijn gelost om 13.00 uur in Quievrain. De snelheden zullen zeer hoog zijn lijkt mij. Tussen de 1.600 en 1.700 mpm moet tot de mogelijkheden behoren. Verwacht de vroege duiven dit keer in de polder, ben benieuwd of dat gaat uitkomen trouwens. Klokken ergens tussen 16.15 en 16.35 uur moet mogelijk zijn. Geniet van de aankomsten!

Ze waren met zijn drieën en kwamen vanuit het noord oosten. Één van de drie viel na een drietal rondjes draaien in één beweging op de klep en werd geklokt om 15.58 uur, snelheid 1.897 m.p.m. Het betrof onze eerste getekende NL12-561 "Gladiola" uit Fijne Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp x Kleinzoon Kannibaal en Mr. Blue via Sjaak van der Wal.

Het vervolg was zonder meer netjes. In zes minuten tijd 7 stuks in de klok. Nu om 17.15 uur nog één duivin te gaan. Hierbij onze 2e de NL14-163 uit Zoon Space Mountain en onze 3e duif was de NL14-125 uit Zoon Johnny Boy x Kleinzoon Lucky van Van der Horst.

Zoals het nu lijkt is het een eerste in de vereniging. We zijn er uiteraard blij mee.

De uitslag in de vereniging tegen 328 duiven als volgt: 1,2,5,12,17,18,19 enz. totaal 12 van de 30 ingekorfde duiven in de uitslag 1 op 4.

Al met al zijn we tevreden met dit resultaat. Zeker gelet op de "hopeloze" stormachtige wind, meestal geen pretje voor onze duiven.

Waar we zeker content mee zijn is dat alles weer terug is. In 43 minuten 29 van de 30 thuis en nummer laatst heeft er een paar uren langer over gedaan maar is ook terug op het honk.

Uitslag afdeling Friesland '96

Uitslag Samenspel E

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

 

Terug