Laatste nieuws

Een prachtige avond om te trainen

  • 10-6-2015

Tjonge wat een mooie avond. Veel zon, fris briesje, niet te warm wat wil een mens en duif nog meer? Een prachtige avond voor de dagelijkse training van onze duiven ook. Zowel de mannen als de vrouwen hebben goed hun best gedaan deze avond.

Voor de mannen is dat normaal, voor de vrouwen is dat volledig nieuw! Er werd met passie getraind, bij herhaling weggetrokken. Dan weer hoog dan weer laag, dan bij elkaar dan volledig uit elkaar. Kortom een mooi gezicht om dat te volgen.

De jonge duiven van het oude hok knappen weer zienderogen op. We hebben ze toch moeten helpen met medicatie helaas. Een paar dagen Belgamco samen met Belgasol in de drinkpot gekieperd en tevens een paar dagen zeer weinig en licht gevoerd en zie daar ze zijn zowaar weer bijna volledig bij de pinken.

De jonge duiven van het nieuwe hok hebben elke dag nog de gelegenheid om vier uren buiten te zijn. Ze vliegen inmiddels behoorlijk en trekken ook regelmatig weg. Nog een weekje en we moeten maar eens denken aan de eerste opleervluchtjes.

Het verduisteren van de jongen op het oude hok is vanavond gestopt. Normaal doen we dat op 31 mei maar aangezien de jonge duiven vluchten behoorlijk later zijn hebben we dat dit jaar verlengd met tien dagen dus. De verduistering van de jongen op het nieuwe hok gaat nog een tijdje door overigens.

De dertig taartjongen komen nu 's middags buiten. Ze beginnen wat rond de deur te fladderen. Van het hok naar het huis, een paar slagen rond het hok enz.

Nu de tijd van het opleren van de jonge duiven volop gaande is toch nog even een kleine (goedbedoelde) waarschuwing. Ondanks het mooie weer van vandaag (strak blauwe lucht, noord oosten tot oosten wind) toch maar voorzichtig doen lijkt mij. Zeker degene die voor het eerst op stap gaan. Ik heb er nog niets van gehoord maar kan mij voorstellen dat er al de nodige jonge verspeeld zijn hierdoor. Oppassen dus!

Op de foto bij dit berichtje, gemaakt vanavond om 20.00 uur, is ons nieuwe hok te zien afgezet tegen een strak blauwe lucht.

Terug