Laatste nieuws

Een dagje later

  • 7-6-2015

Al weer twee vluchten achter de rug. Tijd vliegt voorbij waarbij we gisteren natuurlijk een prachtige dag hadden om op onze duiven te wachten. Schitterend weer waarbij, als we toch even willen zeuren, alleen de wind wel eens een keertje wat meer op kop had mogen zitten. Een vluchtje van rond de 1080 tot 1150 meter per minuut is ook wel eens weer mooi om naar uit te kunnen zien.

Maar goed ondanks dat de tijd vliegt, we zitten nog niet op de helft van alle vluchten dus geen centje pijn, het zal vanzelf eens uit de noord of noord oost hoek gaan. waaien. En dan maar mekkeren dat het te heet is en te veel kopwind is natuurlijk...........het is ook nooit goed lijkt het wel.

Gelukkig gisteren wel twee mooie vluchten mogen meemaken. De aankomsten waren mooi ook al zaten ze dit keer niet altijd even hoog. Veel duiven kwamen vrij laag vanaf de oost kant aan. Het was in ieder geval goed vertoeven bij de hokken, zie de bijgeplaatste foto.

Vanaf Sittard werd het voor ons wel een enorme teleurstelling. Dat was zeker niet verwacht en kunnen we ook totaal niet plaatsen. Maar goed de uitslag liegt niet en dus was het niet goed. Het aantal prijsduiven was nog wel acceptabel maar ze komen gewoon vijf minuten achter de kopduiven aan en dat is te veel op een afstandje van rond de 220 kilometer. Van Sittard overigens wel alles redelijk snel weer thuis.

De dagfondvlucht vanaf Souppes sur Loing verliep achteraf misschien wel zoals een beetje ingeschat. En natuurlijk hoop je op een kopduif en natuurlijk had dat ook gekund maar als we kijken naar de uitslag dan zijn we daar wel content mee. Komt wel bij dat het prijspercentage een deukje heeft gekregen doordat we een handvol duiven ingekorfd hadden die eigenlijk voor hun laatste kans vlogen. En achteraf kunnen we stellen dat ze gewoon niet goed genoeg zijn op dit moment althans. Van de dagfond vlucht moesten we gisteravond nog drie hebben. Twee hiervan zaten vanmorgen om 8.00 uur reeds op ons te wachten. Mist nog een jaarling doffer welke op dit moment vertoeft op een camping in het Brabantse Chaam. Wellicht dat hij over enkele dagen, na verzorgd te zijn, weer terug is op het honk.

Al met al een duivendag met twee gezichten. Schreef het al vaker en dat betekent dus dat de topvorm er momenteel niet is. Kan nog een mooie tweede seizoenshelft worden dus.

Terug