Laatste nieuws

Een prachtige vroege lossing in Souppes sur Loing

  • 6-6-2015

Dat is nog eens duiven lossen! De dagfondduiven zijn er uit gegaan om 6.45 uur bij een noord westen wind in Frankrijk. Verderop zal de wind hoofdzakelijk west gaan worden. Als het weer onderweg precies zoals is als hier op het thuisfront dan zit dat wel goed, het zonnetje schijnt namelijk al uitbundig.

Wat te verwachten over de snelheid? Zal toch ergens tussen de 1.150 en 1.250 mpm moeten worden lijkt mij. Klokken ergens rond 15.00 uur moet toch kunnen, wellicht een half uurtje eerder mogelijk iets later.

De duiven in Sittard wachten nog, zal ook nog wel even duren voordat daar gelost kan worden. Er dient namelijk eerst een koufront te passeren.

O ja dan nog het melden. We zullen ons gedrag daar vooralsnog niet op aanpassen. Duivensport gaat voor de "randverschijnselen" en we gaan niet met de laptop op schoot zitten duivenmelden en al die mooie aankomsten van de eigen duiven missen. Immers ook al zit je nog zo laat dat is in veel gevallen niet af te lezen aan de aankomsten want die blijven mooi. Mocht er een zeer vroege duif zijn, bij wie ook maar in de club, dan zullen we proberen die zo snel mogelijk te melden. Dit niet alleen voor degene die die vroege duif heeft bij ons in de club maar wel voor degene die op dat moment mogelijk bovenaan staat. Iemand onnodig een uur in de waan laten omdat hij of zij op het eerste plekkie staat is natuurlijk niet mooi. Daar komt bij dat bij ons in de club een keurige meldplicht bestaat waar iedereen aan voldoet. Hierbij is bedongen dat er binnen het uur gemeld dient te worden, dus eerder hebben we ook niet de juiste gegevens.

In Sittard dus nog wachten. Staat er allemaal een klein beetje kriptisch en je kan het op meerdere manieren uitleggen maar neem toch aan, en hoop echt dat het zo is, dat er niet gewacht wordt omdat de camera niet werkt! Het zal ongetwijfeld nog met het weer te maken hebben en dan is het natuurlijk uitstekend. Wachten op een camera moeten we maar niet doen. Het is allemaal leuk maar zijn allemaal randzaken die we mooi kunnen meepikken maar als het niet funktioneert ook net zo mooi een keer kunnen overslaan lijkt mij. Maar goed ik weet vrijwel zeker dat mijn gedachte hierbij een onjuiste is dus geen centje pijn.

En natuurlijk lag het niet aan de camera's, ik was inmiddels al keurig op de hoogte gesteld. En eerlijk is eerlijk het was ook echt niet waar ik aan zit te denken. Komt bij dat ik enkele liefhebbers in en om Sittard gesproken heb en daar was het weer nog niet optimaal.

Inmiddels wel een lossing om 11.30 uur met een prima vertrek. De verwachte snelheid zal redelijk hoog zijn, het waait namelijk stevig uit hoofdzakelijk westelijke richting en dan kan er wel degelijk snelheid ontwikkeld worden. Klokken ergens tussen 13.50 en 14.10 uur moet kunnen volgens mij.

Ook voor Souppes sur Loing verwacht ik toch wel hogere snelheden dan aanvankelijke gedacht. Iets van rond de 1.350 meter per minuut zou betekenen eveneens rond 14.00 uur.

Sommigen zullen het zonde vinden en het zal ook wel een beetje chaotisch kunnen zijn bij thuiskomst maar wij zijn er niet erg verdrietig om. Immers nu zijn de partners ook redelijk snel weer bij elkaar en dat is altijd prettig.

Allemachtig dat ging allemaal weer supersnel. Jammer eigenlijk en ook niet precies wat we mooi vinden maar goed tegenwoordig hebben we te maken met hoge snelheden.

Vanuit de goede hoek meldt de eerste duif zich vanaf Sittard. Het is de NL14-125 kleinzoon Johnny Boy van Geert Munnik en Lucky van Evert van der Horst. welke als eerste afdrukt om 14.13 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.360 mpm betekent. Zeer kort er op worden er nog eens vier duiven bij geklokt.

Daarna wordt het onoverzichtelijk omdat tussen enkele vitesseduiven onze eerste valt van Souppes sur Loing. Het is de NL14-309  "Bachelor" welke als eerste bij ons arriveerde. Snelheid 1.311 mpm.

Het verloop van beide vluchten is redelijk. Voor de dagfond kunnen we wel tevreden zijn, voor de vitesse zijn we dat absoluut niet overigens.

De overwinningen gaan naar Sjaak de Bie en Jan & Symen Timmermans. Mannen gefeliciteerd met de overwinningen mooi werk!

Van Sittard tegen 277 duiven is het in de vereniging als volgt: 19,20,22,23,2432,36,38 enz. totaal 11 van de 30 in de uitslag 1 op 4 gerekend. Voor ons uitermate teleurstellend juist op de vluchten waar we zo graag willen uitblinken.

Van Souppes sur Loing tegen 140 duiven in de vereniging als volgt: 3,9,12,19 enz. met totaal 9 van de 18 in de uitslag 1 op 4 gerekend. En dit is voor ons naar tevredenheid. Zeker ook gelet op het feit dat we nogal enkele duiven mee hadden gegeven die het tot nog toe niet hebben laten zien. Beetje probeersels dus.

Van Sittard alles vlot weer thuis maar van Souppes sur Loing nog 3 vacatures. Twee duiven die het blijkbaar zeker niet kunnen doen maar ook één waarvan we denken dat die het wel zou moeten kunnen. Twee duivinnen en één doffer overigens.

Uitslag Sittard afdeling Friesland '96

Uitslag Souppes sur Loing afdeling Friesland '96

Uitslag Sittard Samenspel E1

Uitslag Souppes sur Loing Samenspel E

Uitslag Sittard rayon Frisia Oost

Uitslag Souppes sur Loing rayon Frisia Oost

Uitslag Sittard P.V. de Griffioen

Uitslag Souppes sur Loing P.V. de Griffioen

 

Terug