Laatste nieuws

Een mooi stel onderweg naar Souppes sur Loing

  • 4-6-2015

Vanavond al weer ingekorfd voor de tweede dagfondvlucht van dit jaar. Voor onze duiven betekent dit dat gevlogen moet worden vanaf het Franse Souppes sur Loing hetgeen een afstand is van rond de 591 kilometer.

Totaal achttien duiven ingekorfd. Elf meisjes en zeven jongetjes. En we mogen zeggen dat ze er goed opstonden. Lekker rond, lekker warm, lekker zacht, lekker strak, lekker...........

De aangewezen punten moeten binnengehaald worden door de NL10-595 Gilbert en NL13-835 dochter Ecoboost een doffer en een duivin derhalve. Laten we hopen dat ze tijdig het thuishonk weten te bereiken.

In de vereniging totaal 140 prijsduiven en 3 vrachtduiven ingekorfd. Totaal moeten er dus 143 richting de Griffioen in Oosterwolde.

Gelukkig lijken de weersvoorspellingen goed en met een beetje geluk kunnen we zaterdag twee mooi vluchten hebben.

De zes duivinnen die morgenavond ingekorfd moeten worden hebben overigens vanavond prima getraind. Kon bijna ook niet andres, helemaal rond gegeten en ook nog eens een stralend mooie avond qua weer. Binnenlopen wilden ze uiteraard niet en eten hoefden ze ook nauwelijks meer maar dat is morgenvroeg wel weer bijgetrokken. Zoals het nu lijkt zullen er morgen rond de 30 ingekorfd worden voor Sittard, een vlucht waar we ook bijzonder naar uitzien.

Terug