Laatste nieuws

Als het niet gaat zoals je zou willen

  • 3-6-2015

Soms heb je van die ideeën waarvan je denkt dat kan toch veel beter? Zo ook met onze duivinnen, het lijken soms wel een stel oude van dagen. Ze trainen keurig een uur hoor dat lukt wel, nou ja trainen, ze vliegen keurig een uur moet ik zeggen. De tuthola's maken er gewoon een mooi toertochtje van boven het pittoreske Donkerbroek.

Nee dan hun partners, kerels zijn dat tenminste. Dat noem ik nog eens trainen met passie en geestdrift. Een aardigheid om naar te kijken. Met veel snelheid en versnellingen met veel toeren op de ketting en soms met veel lawaai. Een enkele keer met zoveel snelheid dat de duiven van een andere koppel er met een waaier vanaf moeten want ze kunnen het gewoon niet volgen. Of het wat zegt? Nee hoor helaas niet daar zijn we al vele jaren achter maar het is natuurlijk wel een genot om naar te kijken.

Maar goed de dames doen het dus een stuk rustiger aan. En als het dan mooi weer is, zonnetje er met enige regelmaat bij, temperatuur tussen de 17 en 18 graden en een matige westen wind dan is dat een mooie gelegenheid om de baas nog maar eens lief aan te kijken en een paar uren verlof op te nemen.

Zo ook vanmiddag, rond 13.00 uur thuis en met de duivinnen gaan rijden. Uiteindelijk in Elburg uitgekomen alwaar ze gelost zijn om14.13 uur. Vertrek was prima en ze waren snel uit zicht. Via de coördinaten van het navigatie systeem vast kunnen stellen dat de te vliegen afstand op een paar honderd meter na 70 kilometer is.

Veertien stuks van de zeventien duivinnen hebben een uurtje werk gehad. Althans volgens de klok, het is zeer aanneemlijk dat ze aanzienlijk eerder waren omdat ze nooit rechtstreeks op het duivinnenhok vliegen. Ze zullen vast vijf tot tien minuten op het weduwnaarshok rond hebben gehangen alvorens naar binnen gegaan te zijn op hun eigen verblijf alwaar de klok op trainen stond. De laatste drie hebben een kleine drie uren werk gehad overigens.

Uiteraard mochten ze er vanavond ook weer tegenaan. Moet zeggen dat was niet slecht, ze hebben een uurtje lekker getraind zowaar. De doffers hebben dat eveneens gedaan zodat de koppel wat ons betreft nagenoeg klaar is om ingekorfd te worden morgenavond.

Let wel.........Oosterwolde Gelderland uiteraard! Dicht bij dit punt de duiven vanmiddag gelost op een mooi ruim industrieterrein.

Terug