Laatste nieuws

Een vroege lossing is aanstaande, mooi verloop

  • 30-5-2015

Zoals verwacht, en zeker gehoopt, lijken de duiven er vroeg uit te gaan. Als het meezit worden onze duiven gelost om 7.30 uur bij een matige westen wind. Tot het noorden moeten ze het droog kunnen houden daarna zullen ze mogelijk een buitje op hun kopje krijgen.

De snelheid is nog een beetje lastig inschatten. Ik verwacht dat ze nog redelijk hoog aan de meters per minuut zullen komen. Snelheden boven de 1.500 mpm moet gaan lukken denk ik. Klokken ergens tussen 11.00 uur en 11.30 uur.

En er viel weer heel wat te genieten. De kraag omhoog, dikke jas aan en pet op dat wel maar het lag niet aan de aankomsten. Ontzettend hoog veelal met mooie glijvluchten.

De eerste duif kwam aanvliegen vanuit het oosten (!) gelijk kwam nummer twee vanuit de andere hoek en dat hadden ze beter niet kunnen doen. Het heeft enkele ronden gekost (geen forme dus!) maar uiteindelijk is het de NL13-949 Suprise die als eerste afdrukt om 11.03 en zeer kort daarop de NL10-595 Gilbert. Snelheid eerste duif rond de 1.587 mpm.

Het verloop is goed. Ze komen redelijk vlot zonder dat het overdreven is maar tevreden er over zijn we (achteraf) wel.

De overwinning gaat op zeker naar Auke Klooster. Hij is bij ons de enige die voor het volle uur klokt, van harte gefeliciteerd Auke! Goed gedaan.

Tegen 276 duiven starten we met 6,7,10,12,13,15,16 enz met totaal 18 van de 47 ingekorfde duiven in de uitslag 1 op 4.

Zijn we er tevreden mee? Deze vraag moet tweeledig beantwoord worden. Zou men deze vraag gesteld hebben op de donderdag avond dan was het antwoord onomwonden NEEN. Echter dezelfde vraag eerlijk beantwoorden na het inkorven gisteravond dan is het antwoord volmondig JA. Om hier maar even bij aan te geven hoe dicht het allemaal bij elkaar ligt. De meeste duiven stonden er gisteravond maar zeer matig op en dat was vreemd (zelden meegemaakt ook) en ook wel verontrustend eigenlijk. Als we daar naar kijken zijn ze heel behoorlijk afgekomen.

In groter verband helemaal niets te zoeken vandaag. Jammer dat het samenspel niet opgesplitst is deze vlucht maar het is niet anders.

Wat overigens bijzonder bitter is, onze Veyeron is nog niet op appèl. Dat kon wel eens einde verhaal zijn voor deze pientere dame met drie eersten. Ach ja het hoort er bij en er wordt tegenwoordig al niet zo veel meer om getreurd want anders is het leven van een duivenmelker wel heel erg zuur en zou er alle aanleiding zijn om de stofjas per direct aan de wilgen te hangen. En dat moet nog maar niet!

Overigens hier wel het idee dat met name de doffers het beginnen op te pakken. Nu nog wat warmte er bij en dan komt dat wel goed.

Uitslag afdeling Friesland '96

Uitslag Samenspel E

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

Terug