Laatste nieuws

Duiven wederom op reis gestuurd

  • 29-5-2015

Gilbert NL10-595 en Gladiola NL12-561 voeren wederom de lijst aan van de totaal 47 duiven welke we vanavond hebben ingekorfd voor de derde midfondvlucht vanaf Quievrain.

Totaal zijn er door 15 leden 276 klokduiven en nog eens 10 vrachtduiven ingekorfd. Het aantal is gigantisch gezakt mede doordat ook het overachtfond seizoen is gestart en waarschijnlijk ook omdat het voor velen al te zwaar is geweest waardoor duiven achter zijn gebleven maar ook duiven rust zijn gegund voor de komende weken.

We zijn zelf van mening dat het absoluut nog niet te zwaar is geweest en zijn er vrijwel zeker van dat het nog een behoorlijke klap zwaarder gaat worden de komende vier tot vijf weken. Rust geven op voorhand voegt niet zo veel toe als ze tot nog toe altijd super en vooral zeer fitaal thuis zijn geraakt. En dat zijn ze tot nog toe, ook en zeker afgelopen zondag. Het is de reden dat we het overgrote deel ingekorfd hebben.

Slechts een viertal oudgediende duivinnen hebben we vrijaf gegeven. Zij gaan het verschil niet maken op de kortere vluchten en komen straks nog wel een keer aan bod op de verdere dagfondvluchten.

Waren ze mooi? Nou zullen we maar zeggen ze LEKEN heel erg mooi maar waren dit bij het inkorven in de hand zeker niet! Heel bijzonder maar als we daar naar zouden moeten kijken en als we die beoordeling als graadmeter zouden hanteren voor wel of niet inkorven dan waren we met slechts een stuk of vijf aan de start verschenen.

Echter omdat ze allemachtig goed trainen (bijna buitensporig zelfs), bijzonder goed eten, uitstekende mest hebben en wel bijzonder mooi lijken hebben we ze toch allemaal maar ingekorfd. Betekent tevens dat het vertrouwen er wel is. Overigens kan het ook maar zo zijn dat ze door al dat thuisgeweld hun energie allemaal al weer kwijt zijn. We zullen het morgen gaan beleven.

Nu hopen op een mooie vlucht morgen. Het zal wederom geen zware vlucht worden waarschijnlijk, veel west in de wind en dat is voor ons altijd een meevallende wind. Wel zullen ze ongetwijfeld de paraplu nog een keer nodig hebben maar dat mag de pret niet deren.

Terug