Laatste nieuws

Er is weer goed getraind door de dames en heren

  • 27-5-2015

Het is al weer woensdag, de week weer door de midden zoals ik al zo vaak schreef, en dat betekent dat we weer richting inkorving voor de volgende vlucht gaan. Voor ons en onze duiven het geluk dat we op de vrijdagavond kunnen inkorven. Het scheelt toch een dag rust en dat is mooi meegenomen.

Niet dat we direct het idee hebben dat het bijzonder zwaar is geweest voor onze duiven. We hadden ze immers in een relatief kort tijdsbestek alle tien weer terug. Maar het is natuurlijk wel zo dat ze afgelopen zondag zo'n 600 kilometer hebben gevlogen.

Of ze allemaal meegaan komende weekend naar Quievrain (339 km.) bekijken we uiteindelijk vrijdagmiddag. De kans is groot ook al hadden we voor de Sens duiven liever een vluchtje van rond de 250 kilometer. Echter als de vooruitzichten goed zijn en er west in de wind zit zal het niet zwaar worden en kunnen ze mogelijk mee.

De training van de doffers en duivinnen was vanavond prima. De doffers maakten er een mooie show van maar ook de duivinnen wisten van aanpakken vanavond. Of het allemaal iets betekent weet ik niet maar het is wel genieten. Dus niet alleen genieten van de vluchten maar ook van de dagelijkse trainingen en dat is wel fijn als je als hobby postduiven hebt!

Afgelopen maandag was Gert Krab nog bij ons. Hij verbaasde zich over de donkere weduwnaarshokken. En het moet gezegd hij heeft gelijk. Het is er de afgelopen jaren bij ons ingeslopen eigenlijk. Maar goed inmiddels terug in de oude staat en dat scheelt een klap licht en dus ook een klap warmte. En ondanks dat de heren er al strak op stonden, ogenschijnlijk zijn ze nog mooier geworden. Ben benieuwd of het uberhaupt iets gaat betekenen.

Terug