Laatste nieuws

Daags na een dubbel lang weekend met Vuren en Sens

  • 25-5-2015

Het was me het weekendje wel. Twee vluchten is altijd fijn, althans zo ervaar ik dat. Maar op het moment dat het niet loopt met de weersomstandigheden zoals het zou moeten lopen dan krijgt zo'n weekend al snel een andere invulling.

Gelukkig konden we op de zaterdag onze vitesse duiven nog verwelkomen met een lossing in Vuren. Wel een stuk dichterbij en vanuit een compleet andere hoek maar het is wellicht toch een goede keuze geweest. Zeker ook voor de liefhebbers die niet op de zondag willen klokken.

Het verloop van Vuren was prima, ze kwamen vlot naar huis en over de uitslag zijn we ook zeker tevreden. Voor ons een oudgediende voorop in de vorm van onze Gilbert welke van 2010 is. Beetje jammer dat hij niet direct geklokt werd want anders had hij zeer waarschijnlijk een overwinning in de club er bij kunnen hebben. Maar goed de klok telt gelukkig nog altijd als enige en dat moet ook maar mooi zo blijven. Het verdere verloop was goed en we hadden ze ook vrij snel terug met uitzondering van onze jaarling duivin de "081" welke haar prijs 1 op 4 nog niet had gemist. Het stemde ons enigszins treurig en tevens werd een bruggetje geslagen naar de tien ingekorfde duivinnen voor Sens. Zou dit allemaal wel goed komen? Gelukkig liep vanmorgen (dus niet zondag maar maandagmorgen) de "081" weer op de spoetnik tussen de jonge duiven. Licht gewond dat wel maar het lijkt niet ernstig en volgens ons geen botbreuken of iets dergelijks. Over een paar weken is ze wellicht weer helemaal de oude.

En dan een dag later, op de zondag, uitstekend duivenweer en een lossing om 8.00 uur in Sens. Het beloofde een mooie dag te worden. En een mooie dag werd het. Onze eerste had absoluut eerder gemoeten om voor de absolute top in de afdeling te gaan maar met 7 van de 10 duiven binnen 40 minuten in de klok en de laatste om 18.00 uur weer op appèl zijn we uitermate tevreden. Ook het feit dat ze niet leeg waren spreekt ons bijzonder aan, overigens dit met uitzondering van de laatste duif om 18.00 uur, die had de spreekwoordelijke put er uit maar is inmiddels al weer bij de tijd.

Ben geschrokken van het aantal verliezen van gisteren. Er zijn er nog al wat duiven onderweg en dat niet zo zeer in onze omgeving maar zeker ook in de zuidelijke afdelingen. Grote namen welke niet een paar maar enkele handen vol vacatures hadden gisteravond. Dat is nogal wat, hoe kan zo iets denk ik dan? Worden er tegenwoordig dan te veel duiven ingekorfd die het gewoon niet kunnen doen of niet afstandsgeschikt zijn? Is het dan toch de sensatie van een teletekst vlucht? Zou  beslist niet mogen maar je zou het bijna denken! Of zijn er wellicht te veel jaarlingen ingekorfd die er niet klaar voor zijn? Allemaal vragen die dit bij mij oproepen. Een andere oorzaak kan natuurlijk ook zijn dat er het weer onderweg toch niet 100% goed is geweest.

Komende week op de vrijdag inkorven voor Quievrain. Dat komt mooi uit, het scheelt immers een dagje in de voorbereiding.

Terug