Laatste nieuws

Dag één van het pinksterweekend met stralend weer

  • 24-5-2015

Waarschijnlijk hoeven we vandaag niet lang te wachten voordat ze gelost worden. Er blijkt nog wat grondnevel te zijn maar zodra dat opelost is kan er worden gelost.

De wind is erg variabel vandaag, erg jammer ook want het bevordert meestal niet een mooi verloop van de vlucht. Hopelijk valt het vandaag allemaal een beetje mee.

Inmiddels is de lossing bekend. Om 8.00 uur zijn ze in vrijheid gesteld en inmiddels zijn ze de lange reis naar het thuisfront begonnen. tUitgaande van de lossing om 8.00 uur ziet u onderstaand de verwachte snelheden bij diverse aankomsttijden, verwachte aankomst ergens tussen 15.15 uur en 15.45 uur.

Update 13.45 uur: we moeten de verwachtingen bijstellen denk ik. De snelheid kon maar zo richting de dikke 1.400 mpm gaan. In dat geval klokken ergens tussen 14.30 uur en 15.00 uur.

Helaas dus geen echte kopwind, hoe dit zal aflopen? Geen idee hoop dat onze duiven er goed mee om kunnen gaan, maar wordt er niet geruster op zo.

Laag vanuit het oosten is het de NL13-835  uit Ecoboost x zuiver Jan Ouwerkerk welke als eerste om 15.42 uur op de antenne valt. Snelheid van haar is rond de 1.243 mpm. Een minuutje later gevolgd door de NL13-976. Het vervolg is zondermeer netjes te noemen met om 16.10 uur 7 van de 10 in de klok.

Kortom achteraf valt het niet tegen, het ontbreekt wel degelijk aan die hele vroege maar die werd vandaag toch al niet verwacht. De wijze van thuiskomen en hoe ze er uit zien stelt ons tot tevredenheid. Na een iets teleurstellende Vuren nu wel degelijk tevreden over het verloop van deze vlucht.

De eerste prijs gaat naar J. & S. Timmermans met een hele mooie vroege duif. Hopelijk wordt het een teletektstnotering we zullen het vanavond afwachten. In ieder geval van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Dat was niet verkeert. In de vereniging is de uitslag 5,6,9,11,21,22,28 geworden tegen 196 duiven. Totaal 7 van de 10 ingekorfde duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. Tevens alles mooi op tijd thuis. Kortom wij zijn niet ontevreden al helemaal niet gelet op de voorgeschiedenis. Wat ook opvalt is dat ze bijzonder fit thuis zijn gekomen. Met uitzondering van nummer laatst, die was echt aan te zien dat ze op reis is geweest.

Een kopduif in groter verband ontbreekt zoals al eerder gemeld, dat is duidelijk. Echter deze heb je of je hebt hem juist niet en vorige week hadden wij hem en deze week heeft een ander hem en zo hoort het ook te werken ook al zou je niets liever hebben dan iedere week bij de eerste vijf in de afdeling te spelen natuurlijk. Maar dat is totaal onrealistisch en ongewenst ook!

Uitslag afdeling Friesland '96 (7/10 70% prijs)

Uitslag samenspel E (7/10 70% prijs)

Uitslag rayon Frisia Oost (7/10 70% prijs)

Uitslag P.V. de Griffioen (7/10 70% prijs)

Terug