Laatste nieuws

Sens uitgesteld! Mooie vlucht vanaf Vuren!

  • 23-5-2015

Het zal niet eenvoudig worden om te kunnen lossen vandaag. Het weer is niet goed, veel bewolking met buiïge activiteit. En als ik het goed bestudeer is er ook nog sprake van een windsprong waarbij simpel gezegd de wind uit twee richtingen gaat komen. Dit laatste is ook zo'n fenomeen waarbij de duiven het gewoon lastig hebben of krijgen.

Weert zal nog wel lukken ergens rond het middag uur denk ik maar voor Sens lijkt het mij vrijwel uitgesloten dat er vandaag gelost gaat worden. Laten we hopen dat het allemaal meevalt, maar laten we vooral hopen dat het verstand er bij blijft bij de verantwoordelijke mensen.

Vandaag geen dagfondvlucht. Wederom jammer voor degene die niet op de zondag mag klokken maar het is niet anders, heb het al zo vaak geroepen maar als het niet kan dan nooit lossen zo simpel is het wel natuurlijk.

Voor Weert is het nog wachten en dat kon nog wel enkele uren duren maar daarvoor is voldoende tijd.

Van Weert naar Vuren is de bedoeling, voor ons ongeveer 150 kilometer schat ik. We zullen zien of daar lossingsmogelijkheden zijn. Of we er blij mee zijn, tja eigenlijk niet vind het nog altijd iets van competitievervalsing in zich hebben. Maar begrijpen doen we het wel in ieder geval. Het is ongetwijfeld de enige mogelijkheid om een vlucht te hebben vandaag. En voor degene die niet op de zondag wil klokken is dit een oplossing natuurlijk. Zou dit laatste geen issue zijn dan had ik liever gehad dat ze het voorbeeld van afdeling 10 hadden gevolgd.

Inmiddels stel ik mijn mening over de gekozen richting wel een beetje bij. Ik begin steeds meer te denken dat het jammer is dat ze zijn gaan rijden. Als er toch al niet vroeg gelost kan worden dan hadden ze van mij ook met alle plezier kunnen blijven staan in Weert. Was wel zo fijn geweest voor liefhebber en dier denk ik dan.

Ze zullen binnenkort ongetwijfeld lossen, immers staan blijven is geen optie meer. Mogen we nog blij zijn dat het weer op lijkt te knappen zodat ze vrij eenvoudig vlot thuis kunnen geraken.

Oef ze zijn los om 14.20 uur.........hoop dat het goed gaat verlopen. Hoorde dat het in Apeldoorn regent (niet helemaal op de vlieglijn maar toch). Dit is recente informatie van 14.20 uur, hou hier niet van.

Desalniettemin zullen ze denk ik een snelheid halen tussen de 1.150 en 1.200 mpm halen. Klokken ergens tussen 16.20 en 16.30 uur lijkt mij.

Recht uit de goede hoek, over de hoogspanningsdraden heen, komt onze Gilbert NL10-595 "Gilbert" aangestormd om vervolgens na een rondje op de klep te landen en.....niet geklokt te worden. Vervolgens een korte sprint ingezet om hem te pakken en alsnog over de antenne te houden. Geklokt om 16.27 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.191,6 mpm betekent. Het vervolg is redelijk te noemen waarbij we in precies 13 minuten de helft van de 42 in de klok hebben.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans de met vier meter verschil als eerste finisht op deze mooie vlucht. Van harte gefeliciteerd!

De uitslag was netjes, in de club beginnen we met 2,8,9,12,13,16,20 enz. met totaal 22 van de 42 ingekorfde duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Zijn we tevreden? Nou niet volledig eigenlijk, beetje dubbel allemaal. Ten eerste te veel en wellicht de eerste verspeelt doordat de duif niet direct werd geklokt, ten tweede onze eerste duif, Gilbert, meerdere malen bovenaan de lijst gehad als aangewezen duif en, u raadt het al, vandaag dus niet! Daarnaast toch wel een beetje ontevreden over onze duivinnen en laten we nu niet morgen alleen maar duivinnen ingekorfd hebben. Maakt het allemaal een beetje dubbel en onzeker maar goed we zullen morgen gaan ervaren hoe dat uitpakt.

Waar we zeker tevreden over zijn is het feit dat we in groot verband weer keurig meedoen. Dat doet ons goed in ieder geval. Het kon morgen nog wel eens een bijzondere dag worden.

Uitslag afdeling Friesland '96 (25/42 60 % prijs)

Uitslag samenspel E1 (25/42 60 % prijs)

Uitslag rayon Frisia Oost (23/42 55 % prijs)

Uitslag P.V. de Griffioen (25/42 60 % prijs)

Terug