Laatste nieuws

Op naar Weert

  • 22-5-2015

De vijfde vitessevlucht al weer! Eigenlijk supervitesse maar bij ons in de vereniging telt deze mee voor het vitessekampioenschap. In de vereniging totaal 373 duiven op reis gestuurd waarvan 20 vrachtduiven.

Van ons zitten daar 42 duiven bij. 33 wedwunaars en 9 weduwduivinnen. Ze zijn in optima forma ingekorfd, mankeerde eigenlijk niets aan. Wat dat betreft dus met een goed gevoel ingekorfd en dat is altijd lekker natuurlijk, overigens garantie tot aan de ingang van het duivenhok.......want om nu te spreken van top forme dat is absoluut overdreven.

Gladiola NL12-561 en Veyron NL13-971 voeren de 42 koppige inkorflijst aan. Een doffer en een duivin goed voor meerdere kopprijzen en super in de hand vanavond. We zullen zien of het ook iets extra's oplevert.

Als we kijken hoe de duivinnen gevoerd zijn dan is dat zeker te zwaar, immers ze zouden grotendeels naar Sens en dit hebben we op de inkorfdag gisteren nog aangepast. Echter een beetje extra energie kan morgen, ook vanaf Weert, waarschijnlijk geen kwaad.

Hopelijk hebben we morgen een fijne vitessevlucht. Voor de fondvlucht kon het wel eens lastig worden, een lossing op de zondag zou mij niet vreemd overkomen.

 

Terug