Laatste nieuws

Op naar Sens

  • 21-5-2015

Vanavond tien duiven ingekorfd voor de dagfond vlucht vanuit het Franse Sens, 575 kilometer in recht lijn wel te verstaan. Alle tien weduwduivinnen, voor ons een nieuwe ervaring want nog nooit eerder werden alleen duivinnen ingekorfd voor een vlucht.

Halverwege de week hadden we de koppel gesplitst waarbij we in gedachten hadden om 20 stuks voor Sens te gaan spelen. Echter de weersomstandigheden zijn voor ons niet van dien aard dat we alle vertrouwen hebben in een vlotte afloop. Maar ook het vertrouwen in de weerdeskundigen is niet super te noemen. Dit gevoegd bij het feit dat er nog onvoldoende forme op de doffers zit heeft ons doen besluiten om de in te zetten koppel te halveren en de doffers niet in te korven voor de dagfond. Immers bij twijfel niet doen........

De dames stonden er trouwens meer dan perfekt op. Zo rond als een kogeltje zijn ze weg gegaan en aan reserves zal het hun zeker niet ontbreken.

De twee bovenste van de lijst zijn de NL13-785 "Gien" en de NL12-564 . Twee duivinnen waarvan we weten dat ze het absoluut aankunnen, nu maar hopen dat ze ons vertrouwen niet zullen beschamen.

In de vereniging overigens door 17 leden 196 klokduiven en 1 vrachtduif ingekorfd.

De resterende duiven zullen morgen worden ingekorfd voor Weert, dat kan overigens ook een bijzonder mooie vlucht gaan worden en daar kijken we ook absoluut naar uit.

Terug