Laatste nieuws

Herfst, zomer, lente of............baggerweer

  • 19-5-2015

Het wil nog niet echt vlotten met het weer. Zo ook gisteren dikke regen, harde wind en gewoon koud. De duiven daarom ook maar niet los gehad. Normaal doen we dit ook niet op de zondag en aangezien de vlucht een dag doorgeschoven is dus nu ook maar niet op de maandag.

Heb geluiden gehoord over een ontzettend slechte verzorging en over een goede verzorging van de duiven tijdens de nacht extra mand. Toch vreemd eigenlijk zou een onbesproken iets moeten zijn. Bij ons daar geen klagen over ook al hadden we in eerste instantie bij thuiskomst het idee dat ze enorm in gewicht waren afgenomen. Echter een uurtje later was dit beeld al volledig anders. Kortom over de verzorging van de duiven in de vrachtauto hebben wij geen klagen.

Afgelopen zondag dus een mooi resultaat. Gehoopt zeker, verwacht ook wel een beetje ook al kan (of durf) je dat eigenlijk nooit van te voren te zeggen je mag het hooguit hopen. Echter even het nieuwsbericht op deze site van vrijdagavond terug lezen, en dan vooral de slotzin, dan is toch op te maken dat er wel de nodige hoop en vertrouwen was.

De duiven zijn overigens zeer snel weer hersteld en na een bad staan ze er al weer strak op. Een goed teken altijd is onze mening. Afgelopen week tussen de 50 en 60 procent prijs (verschilt per prijs uitslag rayon/samenspel/district/vereniging) hetgeen dus ook wel aangeeft dat het wel goed zit met de duiven. Gelukkig zijn er ook enkele jaarlingen die zich zo langzamerhand laten zien en ook dit moet nu gaan komen.

Dat de goede jonge duiven per definitie de goede jaarlingen zijn of juist andersom dat de mindere jongen van vorig jaar  nu de mindere jaarlingen zijn is (gelukkig) complete onzin, althans bij ons. En dat niet alleen dit jaar maar ieder jaar, een kwestie van bijhouden en het is simpel te staven. Eventuele witte raven onder onze duiven zijn veelal als jong goed en de jaren nadien is dit eveneens het geval. En ook al zijn we wel degelijk op zoek naar de "Witte Raven" er zijn er maar heel weinig van, we mogen al blij zijn als we eens in de drie jaar zo'n duif kweken die goed is voor vijf of meer eersten. Overigens we hebben nogal wat "toppers" gehad die het als jong maar zeer matig hebben gedaan, hangt misschien ook wel een beetje van de soort af. We weten het niet wat dat betreft.

In ons logboek al aangegeven dat we de koppel gesplitst hebben. Een deel bestemd voor de dagfond en een deel bestemd voor de vitesse. De drukke periode breekt aan!

 

Terug