Laatste nieuws

Duiven gelost in La Louviere, mooie vroege in de afdeling!

  • 17-5-2015

Bij een west noord westen wind zijn de duiven gelost om 7.45 in La Louviere, afstand voor onze duiven 318 kilometer. Waarom er niet gelost is in Quievrain is op dit moment voor mij nog een raadsel, er zal hopelijk een goede reden voor zijn. Het is trouwens nog een stukje oostelijker ook en dat is eigenlijk best wel jammer voor vandaag met een wind die hoofdzakelijk uit het westen komt.

De weersomstandigheden lijken in ieder geval goed vandaag, het kon wel eens een mooi vluchtje worden. Niet al te zwaar en dat is misschien maar goed ook, het is namelijk al weer "bijna" donderdag en dan moeten er in ieder geval weer een paar ingekorfd worden voor de eerste dagfondvlucht.

En dan de snelheden, ik vind het bijzonder lastig om daar nu iets over te roepen. Als het een beetje lukken wil moeten we toch klokken tussen 12.00 uur en 12.15 uur denk ik (beetje ongelukkig gelost eigenlijk). Snelheden dan rond de 1.200 mpm.

Lees net dat de Belgen voor de zondag de lossingsplaats opeisten. Ongelooflijk zoiets, in "mijn" jaren als bestuurder van onze afdeling ook enkele keren mee mogen maken. Kan mij herinneren dat we er één keer gehoor aan hebben gegeven en dat de volgende paar keren er geen gehoor aan is gegeven. Veel heibel in de keet toen maar wel gelost in Quievrain destijds. En zo had het nu ook wel gekunt denk ik. Jammer dat het zo moet en bijzonder vervelend voor de mensen ter plekke en de verantwoordelijke mensen hier in Friesland ook.

Zojuist even het veld in geweest oftewel de ruimte opgezocht en dan is goed waarneembaar dat er toch nog wel de nodige zuiden wind in zit. Dus het is wel degelijk west zuid west. Snelheid zal dan ook ongetwijfeld een stukje hoger liggen. Aankomsten tussen 11.30 uur en 12.00 uur moet lukken.

Update 10.45 uur, de wind is het afgelopen uur behoorlijk aan het draaien en er zit veel meer zuid in inmiddels. Snelheden zullen dus ook fors hoger uitkomen. Wellicht klokken tussen 11.15 en 11.30 uur lijkt mij.

Vanuit het zuiden kwam een koppeltje van 10 overvliegen, het gefluit van ons leverde niets uit op die koppel echter wel vanuit het noordwesten. Het is de NL13-971 "Veyron" uit zoon Turbo Magic van Pieter Veenstra x Dochter Ché van Hans & Evert Jan Eijerkamp. die na één klein rondje op het dak lande en daarna gelijk op de antenne sprong. Kloktijd 11.15 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.512 mpm betekent. Vervolgens is het twee minuten wachten waarna ze in behoorlijk rap tempo vallen.

In de club is het de eerstgemelde en volgens de officieuze meldlijst van Blauw band Balk is het de tweede melding in de afdeling.

Tegen 463 duiven in de vereniging werd het 1,6,7,16,17 enz. met totaal 24 van de 50 in de uitslag 1 op 4 gerekend. Geen spetterende uitslag maar we zijn er gelet op de omstandigheden wel degelijk tevreden mee.

Helaas nog één achterblijver en ook niet de minste. Het betreft een twee jarige duivin, hopelijk komt ze morgen nog maar we vrezen het ergste.

Onderstaand stukje tekst van de website van Hans & Evert Jan Eijerkamp geplukt.

Uitslag afdeling Friesland 96 64% prijs (50/32)

Uitslag Samenspel E 70% prijs (50/35)

Uitslag rayon Frisia Oost 64% prijs (50/32)

Uitslag P.V. de Griffioen 60% prijs (50/30 --> 1 op 3)

Terug