Laatste nieuws

Al weer bijna toe aan de inkorfdag

  • 14-5-2015

Hemelvaartsdag 2015, redelijk weer maar wel fris. Wat dat betreft wil het nog niet echt lukken met enige vorm van stabiliteit in het weer. Zo loop je op de maandag in de korte broek en zo heb je de dikke jas weer aan. En dat in een paar dagen tijd van 23 graden weer terug naar 9 graden. Het is niet fijn voor mens en dier. Zo ook dus voor onze duiven terwijl ze zo langzamerhand wel wat natuurlijke warmte kunnen gebruiken.

Om te trainen vinden ze het blijkbaar prima weer, althans in ieder geval onze doffers. Dat ging vanavond als een idioot tekeer. Nergens goed voor denk ik dan maar ik kan ze ook niet aan een touw in toom houden per slot van rekening. Mooi om te aanschouwen is het zeker maar ik zie liever dat ze een beetje energie sparen.

De meisjes deden het behoorlijk rustiger in ieder geval. We zullen zien of we zaterdag ook een groot verschil gaan merken tussen de duivinnen en de doffers.

Zoals het er nu voor staat gaan er weer 50 stuks mee. 20 duivinnen en dus 30 doffers. Het wordt opnieuw Quievrain, voor ons overigens een prima midfondvlucht van bijna 340 kilometer. Of het allemaal wat gaat vlotten met het weer weet ik nog niet. Een beetje twijfelachtig vooral in België. Hopelijk gaat het meevallen en kunnen we een mooi vlucht krijgen.

De jonge duiven vandaag weer de hele dag buiten gehad. De koppel die zo nu en dan een rondje draait wordt steeds groter. Komend weekend schakelen we over van kweekvoer naar vliegvoer. Meestal ook een moment waarna ze beter gaan vliegen. Qua gezondheid doen ze het nog steeds goed. Geen coli achtige verschijnselen, iets wat overigens eigenlijk bij ons geen issue meer is ook al krijg je natuurlijk nooit de garantie dat het jouw deur voorbij gaat. Op andere hokken blijkt het probleem nog steeds volop aanwezig te zijn dus we zullen maar duimen dat we het ook dit jaar niet gaan krijgen.

Terug