Laatste nieuws

We maken ons op voor wederom Quiévrain

  • 11-5-2015

Na de supersnel verlopen eerste midfond vlucht vanaf Quiévrain van afgelopen zaterdag maken we ons al weer op voor de tweede midfond vlucht eveneens vanaf Quiévrain.

Afgelopen zaterdag een prestatie die absoluut onder de maat was laat dat duidelijk zijn. Wat toch telkens de reden is dat we bij hoge snelheden beduidend mindere uitslagen maken weten we niet maar goed, we gaven het al vele malen eerder aan op deze site, maar dan moet het nu maar in andere volgorde: deze week zij en de andere week wij! We gaan er in ieder geval voor.

Herstellen van zo’n vluchtje is geen grote opgave. Na een verfrissend bad op de zondagmorgen staan ze er allemaal al weer strak op. Op zondag bij ons geen duiven los dus gisteren was het dus rustdag. Blij zijn we wel dat alle duiven er weer zijn, wat dat betreft hebben we een trend doorbroken.

De afgelopen paar jaren namelijk altijd in dit mei weekend enkele van onze betere duiven verloren. Vorig jaar was dat nog onze Epke met een handvol eersten, nooit weer gezien. De jaren daarvoor zaten er ook enkele eerste prijswinnaars bij.

Oftewel we zijn blij dat Bonte Dirk, Stille Dirk, Bachelor, Gilbert, Nasa Boy, Laonie, Gladiola, Suprise, Gien, Euphoria, Veyron, New Rossi, New Dennis en uiteraard hun hokgenoten weer heel terug zijn op de basis!

Deze week zal de temperatuur omhoog gaan zo zijn de vooruitzichten. Het zal veel duiven helpen om dat beetje extra bij te zetten. Hopelijk zijn er dan enkele jaarlingen die het spelletje nog beter gaan oppakken (overigens zijn we behoorlijk tevreden over het spel van de jaarlingen tot nog toe). Wellicht is het nu tijd om dat beetje extra forme op de hokken te verwelkomen. We zullen proberen de weduwnaars deze week extra blij te maken en tevens is er afgelopen zaterdag gestopt met het verduisteren van de duivinnen, ook dat kan een extra impuls geven bij de duivinnen om nog beter hun best te doen.

Terug