Laatste nieuws

Triest weer, stevige wind en vroege lossing met hoge snelheid

  • 9-5-2015

Het is zoals verwacht. Donker weer, een beetje regenachtig en vooral een stevige wind. We kunnen nog niet lossen staat er te lezen op de site van onze afdeling. Verwachten rond 9.00 uur met positiever bericht te komen.

Nou laten we het maar hopen. Ik vind het allemaal nogal vroeg als ze om 9.00 uur gelost zouden worden maar wellicht gaat het lukken.

Kon wel eens een heel vervelend vluchtje worden, zeker gelet op het feit hoe wij ze gisteravond hebben ingekorfd.

De duiven zijn er reeds uit! Lossing om 8.45 uur met een stevige west zuid westen wind. Ja wat gaan we verwachten van de snelheden. Ze zullen ongetwijfeld hoog zijn. Onze verwachting is klokken ergens tussen 11.35 en 11.45 uur.

Allemachtig wat een snelheden, dat is iets daar kunnen die van ons niet mee omgaan riepen we al in een vroeg stadium voordat de eersten arriveerden.

En zo bleek, om 11.46 uur komt de eerste duif uit het noordwesten terug. Gelijk komen er nog drie bij welke uit het hoge noorden aan komen vliegen. Zeer weinig tot niets verspeeld en dus geklokt om 11.46 uur hetgeen een snelheid van 1.869,5 mpm betekent. Het is de jaarling duivin NL14-266 een halve Lambrechts via Hans & Evert Jan Eijerkamp die als eerste afdrukt.

Het vervolg is redelijk tot goed met nu om 13.15 uur nog een drietal vacatures van de 51 ingekorfde duiven.

De overwinning gaat naar Harm van Dijk, hij klokt enkele zeer vroege duiven en kon daarmee wel eens in de top tien van de afdelingsuitslag uitkomen. Super gedaan Harm, gefeliciteerd.

Het is een hele matige uitslag geworden. In de vereniging tegen 577 duiven starten we met 19,20,21,22,48,49 enzovoort met totaal slechts 15 van de 50 ingekorfde duiven op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Gelukkig prijzen we ons met het feit dat alle duiven weer terug zijn, dat doet ons bijzonder goed in ieder geval.

Ondanks dat we natuurlijk niet tevreden kunnen zijn over het resultaat gaan we niet naar oozaken zoeken, het is best wel vreemd maar in 80% van de gevallen waarbij er sprake is van extreem hoge snelheden(1700 mpm +) geven onze duiven niet thuis. Wellicht heeft het met ons voeren te maken, vaak doen we dit bijzonder royaal maar of dit een oorzaak is durven we zeker niet met zekerheid te zeggen.

We weten in ieder geval waar we volgende week weer voor poetsen!

O ja, kreeg ook nog de vraag wanneer onze "vrachtduif" arriveerde. Nou het werd onze voorlaatste duif dus dat was wel goed ingeschat door ons.

Uitslag Samenspel E

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

 

Terug