Laatste nieuws

Een feestelijke dag in ons mooie landje

  • 5-5-2015

5 mei 2015, precies 70 jaar geleden werd ons land na rond de vijf jaar oorlog bevrijd van die vervelende Tweede Wereldoorlog. Wat moet het destijds een enorme ontlading geweest zijn en begrijpelijk!

Het lijkt zo gewoon maar het is goed zo nu en dan stil te staan bij het feit dat we hier in vrede samen kunnen leven en wonen. Dat is in andere delen van de wereld wel anders, het is dat we daar dagelijks beelden van voorgeschoteld krijgen want anders is dat heden ten dage bijna niet eens voor te stellen.

Maar goed vandaag vieren we 70 jaar vrijheid en voor velen betekent dat een extra vrije dag om aan alle activiteiten mee te doen dan wel ze te bezoeken.

Voor ons een mooie dag om de jonge duiven eens in de hand te nemen. Er lopen op dit moment 130 stuks, de laatste is vandaag gespeend dus de koppel is wat dat betreft op sterkte. We proberen ze iedere dag gedurende lange tijd buiten te hebben. Helaas komt de havik nog wel eens langs en hij heeft zeer waarschijnlijk ook al enkele meegenomen. Het is een plaag ook al hebben we tot nog toe niet eens te klagen gehad trouwens.

Vliegen doen ze nog in kleine rondjes en dan spreken we over ongeveer de helft van de koppel. De rest zal de komende weken wel gaan aansluiten, er is nog ruim voldoende tijd per slot van rekening.

Overigens staan de jongen, ondanks de rui, er goed op. Ze ogen gezond en fitaal en dat is altijd fijn natuurlijk. Niets minder dan zieke duiven!

En dan de vliegduiven, ik heb de indruk dat ze beetje bij beetje mooier en beter worden. Ze ogen nog strakker dan ze al deden, ze beginnen kleiner te lijken. En of het zo is omdat ik het graag zie of dat het daadwerkelijk zo is, ik weet het niet maar ze staan er op dit moment wel goed op in ieder geval.

Voor komende zaterdag wordt er een zuidwester storm verwacht. Altijd jammer want daar zit niemand op te wachten volgens mij. Ook kan er de nodige neeslag vallen zo is de verwachting. Voor zondag lijkt het er allemaal een stuk aangenamer uit te zien. Ik wist het wel..........zaterdagavond inkorven dus!

 

Terug