Laatste nieuws

Twee mei, vorst aan de grond! Gelost om 9.00 uur

  • 2-5-2015

Het is bijzonder fris met een hele mooie zonsopkomst. Kortom we beginnen de eerste vlucht in mei met grondvorst en dus lage temperaturen. Op de site van de afdeling is te lezen dat er verwacht wordt rond de klok vna 9.00 uur te lossen. Dat zou een mooie vroege lossing betekenen. Ik heb geen idee hoe de omstandigheden in het zuiden des land zijn. Als het daar goed is en blijft zouden ze wat mij betreft nog wel een uurtje later los mogen.

Het is inderdaad een lossing geworden om 9.00 uur. Een kalme noord oosten wind, deels ook nog variabel, en een mooie Hollandse lucht! De verwachte aankomsttijd schat ik tussen 12.10 uur en 12.30 uur.

En de aankomsten waren bijzonder mooi vandaag! Hoog, ja enorm hoog, zaten ze en dat heeft ons erg veel tijd gekost vandaag helaas, een ruime minuut werd er verspeelt en in tegenstelling tot voorgaande weken er geen tweede direct achteraan. Uiteindelijk werd de NL14-309  "Bachelor"  (1e NPO Menen) geklokt om 12.10 uur hetgeen een snelheid van 1.326 m.p.m. betekent. Een kleine minuut later vallen ze echter wel met bosjes. Uiteindelijk in 14 minuten 31 stuks in de klok.

In de vereniging zal het nog wel een top tien notering worden. Het restant van de uitslag zal ook nog wel goed zijn is de verwachting. Echter vandaag te weinig kopduiven. Maar zoals al meerdere keren aangegeven, de ene week wij en de andere week zij. Op deze wijze houden we het ook het langste vol met elkaar lijkt mij.

In de club gaat de dubbele overwinning naar J. & S. Timmermans. Van harte gefeliciteerd hiermee, een puike prestatie!

Op dit moment, 14.14 uur helaas nog 7 achterblijvers en dat is te veel lijkt mij. Gelukkig is het weer uitstekend dus zullen ze nog wel nakomen. Misschien gaat er dan wat van de "babbels" af die ze door de week vertonen in het hok en in de lucht. Inmiddels een half uurtje later 14.45 uur nog 2 te gaan.

Het is een nette uitslag geworden. Te beginnen met 5,12,13,14,15,21,24,25,26,29 enzovoort tegen 592 duiven en totaal 31 van de 49 ingekorfde duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend oftewel 63,2% prijs. Kortom daar kunnen we tevreden over zijn, het ontbrak vandaag alleen aan een paar extra kopduiven. Tevens ontevreden over het te grote tijdverlies van de eerste duif, maar goed de klok telt en iedereen maakt het wel eens mee dat een duif niet in één keer valt. Voor het overige valt het op dat onze vereniging deze week niet meedoet voor de kopduiven in samenspel en groter verband. We zaten wat dat betreft deze week op het "voeteneind" zoals dat zo mooi gezegd wordt. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Uitslag Samenspel E1 afdeling Friesland '96

Uitslag rayon Frisia Oost

Uitslag P.V. de Griffioen

Update zondagmorgen 7.30 uur: Nummer voorlaatst loopt reeds voor het hok en twee uurtjes later is ook de laatste gearriveerd. Alles thuis altijd mooi. Opvallend gisteren dat de "taartjongen" het wel moeilijker hadden dan de overige duiven. De laatste twee betrof ook een tweetal welke alleen de natourvluchten van vorig jaar hebben meegemaakt. Blijkbaar ontbreekt dan toch nog steeds de ervaring.

Terug