Laatste nieuws

Op naar Tongeren

  • 1-5-2015

In de vereniging totaal 643 duiven ingekorfd voor de vierde vitessevlucht vanaf Tongeren. Van deze 643 duiven zijn er 49 afkomstig van onze hokken.

Hierboven ziet u een deel van de inkorfactiviteiten van vanavond in ons clubgebouw. Dolf op de rug gezien overhandigd onze duiven aan inkorver Harm van Dijk (rechts) en Wilt Kingma controleert het opgelezen ringnummer op de klok.

Totaal 30 doffers en 19 duivinnen mogen morgen proberen hun thuis hok weer tijdig te bereiken. Zowel de doffers als de duivinnen stonden er goed op.

De twee aangewezen duiven zijn NL13-785 "Gien" en de NL13-976 twee dames die dit keer het vertrouwen hebben gekregen van hun baasjes.

Dolf heeft weer één van onze favorietjes uit handen gegeven. Op dat moment ben je ze kwijt, laten we hopen dat het voor tijdelijk is.

Laten we hopen op mooie omstandigheden morgen. De wind weet nog niet wat hij wil en dat is bijzonder spijtig. Een variabele wind is nooit een fijne wind, net of weten de duiven er geen raad mee. Laten we morgen eerst maar rustig afwachten hoe het er uit komt te zien.

Vanavond bij thuiskomst van het clubgebouw had onze nieuwe compagnon de hokken al weer keurig gekuist. Henrie had zich hierover ontfermt. Scheelt morgenochtend weer in de voorbereiding.

Terug