Laatste nieuws

Morgenavond inkorven voor Tongeren, de vierde vitessevlucht

  • 30-4-2015

Het is al weer bijna weekend en dat betekent dus bijna weer inkorven voor de volgende vlucht. Nummer vier in de rij al weer. Dit keer gaat de reis naar het Belgische Tongeren, afstand voor onze duiven 252 kilometer (gelijk ons verenigingsnummer 0252......)

Het beloofd goed weer te worden waarbij de wind hoofdzakelijk oost zal zijn. Niet het meest fijne voor ons maar goed ik gaf het al vele malen eerder aan de ene week wij en de andere week zij.

De duiven hebben vanavond meer dan uitstekend getraind. Een teken dat ze in ieder geval goed in hun vel zitten. Verder zegt het ons overigens niet zo gek veel. We hebben wel ingekorfd dat de pannen van het dak vlogen tijdens de trainingen maar ze er niet waren. En we hebben ze wel ingekorfd dat het allemaal niet zo veel voorstelde terwijl ze een plaatje van een uitslag neerzetten.

Las net op de website van de afdeling Friesland '96 dat Auby wordt gewijzigd in Quievrain. De berichtgeving ging vergezeld met een bijzonder keurige en duidelijke uitleg en een excuus van de afdelingsvoorzitter voor de wijziging. In alle eerlijkheid in ben blij met deze wijziging en had het ook bijzonder vreemd gevonden als de NPO dit goed had gekeurd. Wat dat betreft is het NPO bij mij nu een beetje in achting gestegen. Moet hierbij wel aan toevoegen dat ik reageer naar de kennis die ik heb kunnen opdoen uit de NPO vergaderstukken en publicaties. Ik kon daarbij niet anders dan opmaken dat we aan de verkeerde kant van de "lijn" zaten met Auby. Uit dien hoofde begrijp ik dus ook de reactie van de NPO. Mocht dat anders zijn dan doet mijn mening uiteraard totaal geen opgeld in deze.

 

Hierboven uiterst links bij de finishvlag Auby lez Douai en rechts bij het groene blokje Quievrain, maakt niet zo gek veel maar ligt iets oostelijker en is uiteindelijk rond de 25 kilometer korter in afstand. Wellicht kan er nu ook op de vrijdagavond ingekorfd worden?

Voor onze afdeling blijft het altijd lastig i.v.m. de afstand voor de zuidelijke verenigingen, lees de polder. Ik denk dat het een handicap is die ze voor eens en altijd voor lief moeten nemen. Niet dat het er voor hen leuker op wordt maar volgens mij is daar toch bijzonder weinig aan te doen. Een fusie met de noordelijke afdelingen zou voor enige oplossing kunnen zorgen. Voor nu is dat nog toekomstmuziek wellicht.

Terug