Laatste nieuws

Bezoek aan Mariën en nog meer

  • 29-4-2015

Vanavond een bezoekje gebracht aan Fernand Mariën uit België (zie foto hieronder). Een mand vol duiven laten onderzoeken en wat we al vermoeden bleek waarheid te zijn. Geen onregelmatigheden aangetroffen en volgens de dokter stonden de duiven er goed op.

Vanmorgen vroeg telefoon van een dorpsgenoot, hemelsbreed vier honderd meter verderop, met de mededeling dat er een duif voor de volière van haar vogeltjes langsliep op zoek naar voer. Een tijdje later had ze weer gekeken en toen bleek de duif met beide poten omhoog te liggen! Wat ze moest doen met het dode beestje.

Uiteraard hebben we de dode duif opgehaald en wat schetste onze verbazing het bleek onze Ryan te zijn. Een fijne tweejarige doffer welke we afgelopen zaterdag verspeeld zijn. Hij had als jong nog een eerste gevlogen en daarnaast nog enkele fijne kopprijzen in de vereniging.

Kortom gestrand in het zicht van de haven. Hij heeft zeer waarschijnlijk enkele dagen gevlogen en is uiteindelijk totaal uitgeput geraakt. Jammer maar het is niet anders.

Tevens vanavond een jaarling doffer licht gewond thuisgeraakt van de training. Een beschadeging aan de borst waarbij wel eens een fixe bloeduitstorting kon ontstaan. Volgens ons is het borstbeen overigens wel in takt. Hopelijk valt de verwonding mee zodat hij met de supervitesse over enkele weken weer mee kan.

Overigens was de training van de doffers wel heel erg uitbundig. Die van de duivinnen was ook goed maar oogde een stuk rustiger. Geen gerace door de lucht maar wel stevig vliegen dat is wat de dames doen. De doffers weten volgens mij niet hoe ze elkaar moeten opjagen. De gevolgen hiervan hebben we al weer gezien met die gewonde jaarling waarover ik schreef hierboven.

De vooruitzichten voor het weekend lijken gunstig. Een noord oosten wind zal in ieder geval niet voor extreem hoge snelheden gaan zorgen. We zullen zoals het nu lijkt 49 stuks inkorven. Hiervan 19 duivinnen (1 thuis) en 30 doffers (3 thuis).

Terug