Laatste nieuws

Nasa Boy, niet zo maar een naam

  • 26-4-2015

Gisteren een mooie overwinning mogen toevoegen aan het totaal. Zoals u heeft kunnen lezen een overwinning welke werd behaald door een jaarling doffer welke vorig jaar alleen enkele natourvluchten heeft afgewerkt. Het was een jong bedoeld voor de taartvluchten maar daaraan hebben we uiteindelijk niet meegedaan.

Deze jonge doffer, de NL14-145, kreeg gisteren als naam "Nasa Boy". Een bijzondere naam zult u denken en ik gaf al aan hierop terug te komen.

We hebben de afgelopen twee jaar te maken gehad met een bijzonder vreemd, als vervelend, fenomeen. Zoals velen wellicht weten wordt er een klein beetje aan onderlinge competitie gedaan tussen Dolf & Henk. Dit overigens zonder ook maar enige vorm van rivaliteit want we vliegen uiteraard voor maar één doel en dat is vroege duiven klokken.

Maar toch wij beiden hebben altijd twee hokken met weduwnaars gehad. Henk links van het gangpad en Dolf rechts van het gangpad en dat nu reeds 29 jaar lang. Ieder jaar werden er tot nog toe eerste prijzen gewonnen. De ene keer was het Dolf, de ander keer was het Henk. Dat ging zo ook ten aanzien van prijspercentages en mooie series. Als Henk er 10 thuis had, had Dolf er 7 of 8 maar een week later was het veelal andersom.

Tot twee jaar geleden ging dit jaar in jaar uit zo bij ons op de hokken. Echter twee jaar geleden ging die vlieger plots niet meer op. Bij Henk bleven ze goed komen, maar bij Dolf werd het steeds minder ja soms zelf heel slecht met maar één of twee in de prijzen. En eerste prijzen zijn een tweetal jaren met de weduwnaars aan de rechterkant van het gangpad uitgebleven. We gingen heel nadrukkelijk op zoek naar oorzaken. Kwaliteit van de duiven werd aan getwijfeld maar dit kon het eigenlijk ook niet zijn, immers als jong deden ze het nog steeds goed maar als jaarling lukte het niet.

Goede raad was duur. Contact gezocht met Filip Vandendriessche uit België. Een erkent wichelroede loper welke op onze uitnodiging de reis vanuit België naar ons kwam maken. En toen werd er zeer veel duidelijk. Niets anders dan straling onder de hokken aan de rechterkant van het gangpad (Dolf zijn kant dus). Zowel voor het hok als achter het hok sloeg de wichelroede enorm uit.

(op de foto hieronder is Filip in de weer met zijn wichelroede)

Goed dat was helder, gelijk maatregelen getroffen door een speciaal Nasafolie aan te schaffen en deze uit te spreiden onder de vloer van het hok. Het betreft een folie die speciaal door de NASA werd ontwikkeld om stralingen tegen te houden. Deze folie houdt aardstralen 100 % tegen en is ook blijvend werkzaam.

En zie daar sinds het aanbrengen van die folie in augustus vorig jaar weer een goede natour gedraaid en dit voorjaar een goede kweek gehad en..........gisteren dus weer de slagroom op de taart een eerste vanaf Tilburg met "Nasa Boy". Dus onze "Nasa Boy" heeft zijn naam te danken aan het Nasafolie dat is geplaatst onder de vloer van het duivenhok.

Terug