Laatste nieuws

The day after

  • 26-4-2015

Tjonge dat was me het vluchtje wel. Eigenlijk helemaal geen aardigheid aan maar goed ook zulke vluchten horen er bij, we krijgen ze ieder jaar wel één of twee keer voor de kiezen.

Ze kwamen alles behalve vlot laat dat duidelijk zijn. En als we de uitslag bekijken dan mogen we toch stellen dat degene die ze wel vlot kregen op de vingers van één hand te tellen zijn. Van top liefhebber tot tob liefhebber ik heb weinig verschil gezien.

Zo ook bij ons, wel het geluk om drie hele mooie kopduiven te hebben, maar voor het overige ook bij ons zwaar onder de maat. Voeg daarbij nog eens aan toe dat we ook nog vier van de 54 achterblijvers hebben dan is dat allemaal niet om echt vrolijk van te worden. Nu weten we als geen ander dat het allemaal lang geen goede zijn die nog onderweg zijn, in tegendeel zelfs, maar om vanaf een vluchtje van 183 kilometer duiven te moeten verspelen is toch wel een beetje van de zotte eigenlijk.

Blij en gelukkig waren we wel met onze top drie. Twee jaarling doffers en één jaarling duivin wisten als snelste in de club af te drukken en vlogen alle drie ook nog eens bij de eerste 25 in de afdeling tegen ruim 21.000 duiven. Dat is zowaar een prestatie van formaat zeker gelet op de zeer hoge snelheden. Meestal liggen de hele vroegen dan niet in onze omgeving. Kortom daar zijn we erg blij mee.

Wat toch zeker ook wel een beetje bijzonder was is het feit dat onze eerste duif een jaarling betreft die vorig jaar alleen de natour heeft gevlogen en nu als eerste dus naar huis is gestormd. Hij heeft de naam "Nasa Boy" gekregen, dit zal ik later nog eens gaan toelichten.

Nog een bijzondere prestatie kunnen spotten in de afdelingsuitslag. Ons voormalig lid Sjors Kuto uit Hoornsterzwaag had er slechts één duif ingekorfd en wist ergens rond plaatsje 365 in de afdelingsuitslag te finishen. Kortom een puike prestatie! Gefeliciteerd Sjors! Goed gedaan, hieruit blijkt toch ook wel weer een beetje de kennis en kunde van een stielman!

Terug