Laatste nieuws

Op naar Weert

  • 24-4-2015

Al weer ingekorfd voor de derde vitessevlucht! Totaal in de vereniging 691 duiven waarvan 62 vrachtduiven. Precies 54 van het totaal aantal ingekorfde duiven is afkomstig van onze hokken. 34 doffers en 20 duivinnen mogen morgen proberen om tussen de buien door zo snel als mogelijk de 200,5 kilometers te overbruggen.

De beide aangewezen, evenals de voorgaande weken, Gilbert NL10-595 en Gladiola NL12-561 voor ons twee doffers welke het meest constant zijn, mede gelet op vorig jaar dan. Als we kijken naar hoe de duiven er op staan dan moeten we ons geld op de dames zetten morgen. Wat het uiteindelijk gaat worden zullen we rustig afwachten.

Hopelijk komt er morgen een moment op de dag dat ze eruit kunnen. Zal wel een heel gepuzzel worden en stiekum heb ik de duiven maar ingefluisterd dat het wel eens een ander lossingsstation dan Weert zou kunnen worden.

Hadden we vorige week, zoals ook voorzichtig voorspelt,  niets in het "grote" Samenspel E te zoeken met slechts drie van onze duiven bij de eerste 100, te beginnen op plaatsje 39, en vervolgens wachten tot ergens plaatsje 135. Tevens van onze vereniging slechts 5 duiven bij de eerste honderd, ja dan doe je dus automatisch niet meer mee voor de kampioenschappen. Wat dat betreft een verademing dat we op de kortere vluchten een splitsing van de samenspelen hebben aangebracht. Hopelijk dat het wat dat betreft morgen iets beter gaat.

Morgen weten we meer!

Terug