Laatste nieuws

Op naar al weer de derde vlucht

  • 22-4-2015

We zijn de helft van de week al weer voorbij. Voorbereidingen voor de derde vitessevlucht zijn in volle gang. Bij ons mogen we tot nog toe zeker niet klagen. Of misschien ook wel.......we willen immers helemaal niet te gek van start en liever over een week of drie vier bij de start van de midfond de betere uitslagen neerzetten.

Maar we moeten natuurlijk ook realistisch zijn. We hebben het allemaal niet in de hand. Buitensporige verzorging om er extra forme op te krijgen doen we in ieder geval nu nog niet.

De training van de doffers is zeer goed, die van de duivinnen is goed. Nu mogen we ook zeggen dat onze duivinnen lang zo uitbundig niet trainen dan de doffers. Daar staat tegenover dat de duivinnen vele malen beter afkomen. Hiermee wordt nog maar weer eens bevestigd dat het uitbundige trainen bij huis echt niet belangrijk is om goed te kunnen presteren op de wedvluchten.

Komende zaterdag gaan onze duiven naar Weert. Een kleine stap van Hapert naar Weert maar goed dit komt natuurlijk doordat we nu voor het eerst gezamenlijk los gaan als één afdeling. Velen vinden het geweldig en velen vinden het maar niks. Voor ons maakt het niet zo veel uit. Willen we ons in de kijker spelen dan zouden we niets anders dan gesplitste lossingen moeten hebben. Gelukkig hebben we de duiven voor de lol en is het echt niet super belangrijk om week in week uit bij de top te zitten. We schreven hier al zo vaak over, niets liever dan enige spreiding in de verdeling van de prijzen op de vluchten. Helaas weten we maar al te goed dat te vaak dezelfde liefhebbers er met de eer van door gaan. Het is niet anders.

Terug