Laatste nieuws

Surprise wint Hapert tegen 612 duiven, tevens 4e in Samenspel E1

  • 19-4-2015

Gisteren toch wel een bijzonder fijne duivendag mogen beleven. De aankomsten waren geweldig om te zien, vaak erg hoog als een speer in één glijvlucht op de plank. Ik gaf het al zo vaak aan dat is genieten, dat is voor ons duivensport op zijn best. Is het dan ook nog eens zo dat het vroege duiven zijn, hetgeen je achteraf pas zeker weet, dan mag je met genoegen en veel plezier terugzien op een mooie zaterdagmiddag. Helemaal als we daaraan toevoegen dat 's avonds uit de uitslag blijkt dat we 40 van de 50 ingekorfde duiven in de uitslag hebben in het Samenspel verband.

Bij ons ging uiteindelijk de NL13-949 "Surprise" met de eer strijken, dit had ook net zo gemakkelijk één van haar hokgenoten kunnen zijn echter "Surprise" wist als eerste de antenne te beroeren.

Zoals u weet krijgen duiven die bij ons een eerste vliegen een naam toebedeeld. Meestal zit daar wel een verhaal aan. Dit keer is het "Surprise" geworden en dat is niet voor niets.

Als jaarling deed "Suprise" het absoluut onder de maat. Ze stond zeker op het lijstje om te vertrekken. Echter als duiven gezond zijn, goed blijven trainen en fitaal blijven uitstralen dan mogen ze in principe het seizoen altijd bij ons afmaken en wordt de definitieve keuze aan het einde van het seizoen gemaakt.

Zo verging het "Surprise" dus ook. Als jaarling op weduwschap een paar schamele prijzen, echter op de natour enkele kopprijzen hetgeen ook nog eens resulteerde in een 5e duifkampioen op de natour in de vereniging.

Kortom "Surprise" mocht aanblijven en heeft de winter zonder problemen overleeft. Toen het op koppelen aan kwam heb ik haar in eerste instantie samen met nog twee duivinnen op de reserve bank geplaatst. Ondanks dat het koppelen over het algemeen soepel is verlopen hadden we na dag één toch een doffer die zijn duivin stevig verwond had. Dusdanig zelfs dat ze het niet heeft overleeft. Zie hier de kans voor "Surprise". Ze werd gekoppeld en zat dus wederom in de selectie van 2015.

Gisteren heeft ze dit dus beloond door een eerste te vliegen in de vereniging en tevens, bij een voor ons ongunstige noord oosten wind, als 4e te eindigen in het samenspel tegen 2.183 duiven. Kortom ze zorgde voor ons voor een enorme verrassing (Surprise)!

Uiteraard is ze uit het goede hout gesneden. Bouw en afstamming helemaal niets mis mee, maar goed dat moet in ieder geval goed zijn om te kunnen overwinteren bij ons.

Terug