Laatste nieuws

Een dagje later

  • 12-4-2015

Gisteren dus de eerste vlucht van 2015 gehad. En het werd gelijk een lange dag wachten. Dit lag niet aan de lossing want die was bijna buitengewoon vroeg (te vroeg?). Maar goed keus was er niet het was een kwestie van op tijd lossen of niet lossen.

Om acht uur dus het startsein gegeven voor wat achteraf een vervelend vluchtje werd. De eerste duiven hebben hier weinig van meegekregen maar de helft van de ingekorfde duiven hebben het een stuk lastiger gehad. Harde wind, niet al te hoge temperatuur en vanaf het middaguur ook nog eens hele vieze en stevige buien maakten het er niet eenvoudiger op. Al met al bij ons in de vereniging 's avonds nog zo'n 15 procent van de ingekorde duiven achterwege. En dan hebben we het toch over een dikke 110 duiven!

Bij ons qua verliezen beslist acceptabel. Gisteravond nog twee te gaan waarvan er vandaag tussen de middag nog één van terug is gekomen. Kortom nog één jaarling doffer achterwege en dat is acceptabel voor een eerste vlucht.

Hoe ze kwamen heeft u kunnen lezen op het wedstijd verslag van deze vlucht. Tevreden over de kopduiven, ontevreden over de prijsduiven.

De duivinnen voerden hier de boventoon. Kwamen goed af en zorgden voor de punten bij ons.

Vanaf vandaag weer poetsen voor de komende vlucht vanaf Hapert. Er is nog veel werk aan de winkel, het zal uiteindelijk toch beter moeten. Gelukkig hebben we daar nog alle gelegenheid voor.

Terug